Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri

Programul Dimineţile lumii revine la Cinemateca Astra


mai 2010
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Cinemateca Astra Film reia, în luna mai 2010, programul de succes Dimineţile lumii, organizat în cadrul celei de-a X-a ediţii a Astra Film Fest (2009). Programul este destinat copiilor, însă este şi o invitaţie pentru adulţi de a se întoarce în timp pentru a se cufunda în universul copiilor din întreaga lume.

Activitatea cotidiană a băieţilor şi a fetelor cu vârstă cuprinsă între 6 şi 10 ani este o aventură pe cât de universală, pe atât de magică. Această întâlnire este o nemaipomenită fereastră deschisă către lume. Documentarele îi surprind pe copii de la trezire şi până la sosirea lor la şcoală.

Ce mănâncă la micul dejun un tânăr japonez? Unde dorm copiii din sudul Marocului? Cum ajung la şcoală micuţii mexicani?

Atâtea întrebări nesemnificative în aparenţă, dar revelatoare pentru diferenţele noastre culturale şi care pot să ne înveţe o multitudine de lucruri simple, dar pasionante.

Acest program este în acelaşi timp o ocazie de a descoperi diversitatea nucleelor familiale, dar şi regulile de viaţă după care acestea se ghidează. Vom simţi de asemenea şi ritmul lumii exterioare care se accelerează la răsărit.

Primul film din programul Dimineţile lumii va rula joi (13 mai 2010), de la ora 14:00, în sala de proiecţii a Studioului de film Astra.

Devi şi sora ei, Kiti Luostarinen, Finlanda, 2007, 70 min

Un film despre amintire, identitate şi puterea dragostei. "Mami, trebuie să mănânci multă ciocolată ca să devii la fel ca mine, o negresă frumoasă". Devi, în vârstă de 1 an, a fost găsită aproape moartă de foame într-o gară din Delhi. Poliţia a dus-o la Palna, un orfelinat, unde a stat timp de un an. "Apoi, doi oameni cu feţele albe au venit să se joace cu mine, iar după trei zile am înţeles că aveau să-mi fie noii părinţi". Când Devi a învăţat să vorbească amintea des de Amma, mama ei naturală. "Mama Amma era bolnavă şi nu putea să aibe grojă de mine". În film, Devi care are acum 6 ani, îşi aminteşte de trecut, pentru că familia ei adoptă o altă fetiţă din Palna, o soră pentru Devi.

Proiecţia are loc în Sibiu, la Sala de proiecţii Astra Film, Piaţa Huet, nr. 12.
0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Satul de demult, proiecţie simultană în 203 parohii din Italia, Comunicat de presă
 Satul de demult laureat cu Marele Premiu la FIFE, 2014, Comunicat de presă
 Recuperarea trecutului - Valea plângerii la Cinemateca Astra Film din Sibiu, Comunicat de presă
 15.000 de copii înscrişi la Astra Film Junior, în săptămâna Şcoala Altfel, Comunicat de presă
 Într-o furtună. Insula, filmul care redeschide în 2014 Cinemateca Astra Film Sibiu, Comunicat de presă
 Toate articolele despre


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer