Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri

Satul de demult laureat cu Marele Premiu la FIFE, 2014


iunie 2014
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Filmul Satul de demult în regia lui Dumitru Budrala a primit Marele Premiu pentru cel mai bun film la cea de-a II-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Etnografic, desfăşurat între 6 şi 8 iunie 2014, la Zlatna.


Satul de demult este un film în afara tiparelor obişnuite despre viaţa din satul de odinioară şi despre un muzeu extraordinar care, aşa cum se spune în ghidurile turistice, merită un detur. Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului reproduce satul tradiţional desluşind tainele vieţii de odinioară: de ce îşi împleteau fetele cununi în zilele de Sânziene?; ce înseamnă "ropotinul ţestelor"?; cât de complicat este un război de ţesut?

Juriul Festivalului Internaţional de Film Etnografic a fost format din actorul Dorel Vişan, criticul de film Nicolae Călin Căliman, conferenţiarul universitar Florin Toader, specialistul pentru muzică de film Marian Stere, reprezentantul ICR Horia Barna, regizorul Cristi Toporan şi interpretul de muzică populară Ionuţ Fulea.

Motivaţia juriului în desemnarea filmului Satul de demult cel mai bun film a fost: "Satul de demult este un film-elogiu conceput să conserve ceea ce a mai rămas din viaţa satului de altădată şi să repovestească tainele vieţii de atunci".

De curând, filmul Satul de demult a fost inclus în programul Zilele Portului Popular Românesc care se va desfăşura în Italia între 6 şi 7 iulie 2014. Documentarul lui Dumitru Budrala va fi proiectat în cele două zile în peste 190 de parohii ortodoxe româneşti din Italia.

0 comentarii

Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Satul de demult, proiecţie simultană în 203 parohii din Italia, Comunicat de presă
 Recuperarea trecutului - Valea plângerii la Cinemateca Astra Film din Sibiu, Comunicat de presă
 15.000 de copii înscrişi la Astra Film Junior, în săptămâna Şcoala Altfel, Comunicat de presă
 Într-o furtună. Insula, filmul care redeschide în 2014 Cinemateca Astra Film Sibiu, Comunicat de presă
 Anatomia plecării rulează la Cinemateca Astra Film Sibiu, Comunicat de presă
 Toate articolele despre


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer