iunie 2010
Revista Film Menu
Film Menu 6 e gata de răsfoit. Îl puteţi găsi miercuri, 23 iunie 2010, de la ora 19:30 la Cinemateca Union, unde va fi lansat, cu ocazia cineclubului din această săptămână. Filmele pe care le puteţi vedea miercuri sunt două capodopere neterminate ale cinematografiei mondiale: Pasazerka / Pasagera (Polonia, 1963, regia Andrzej Munk) şi Partie de campagne / Vizită la ţară (Franţa, 1936, regia Jean Renoir).

Pentru a sărbători cum se cuvine, de data aceasta nu ne-am oprit la filme, ci am pregătit, joi, 24 iunie 2010, şi o seară în grădina de la Verde Café (str. Domniţa Ruxandra nr. 15, foarte aproape de Teatrul Metropolis), acolo unde lansam în iunie 2009 primul număr al revistei. Limonada şi muzica sunt din partea noastră. Vă aşteptăm începând cu ora 20:30.

Numărul al şaselea al revistei Film Menu conţine un dosar dedicat filmului non-ficţional, cu articole despre, printre alţii, Dziga Vertov, Raymond Depardon, Frederick Wiseman sau David Perlov. De asemenea, redactorii ei au recenzat filme precum Felicia, înainte de toate, Kynodontas (câştigătorul din 2009 al secţiunii Une certaine regard de la Cannes), Vincere al lui Marco Bellochio, în competiţie la Cannes 2009 sau A Serious Man al Fraţilor Coen. Andrei Gorzo îşi continuă seria de articole dedicate teoriei realismului cinematografic cu o prima parte a analizei teoriilor post-baziniene. Werner Schroeter, Jean-Luc Godard, Alain Resnais şi Len Lye sunt regizorii cărora le-am acordat articole speciale, iar NexT, Festivalul Filmului Fantastic de la Bruxelles, B-Est, Festivalul Filmului European, TIFF şi Cannes sunt festivalurile la care am fost şi de la care ne-am întors cu impresii (plăcute sau nu), pe care le-am semnalat în acest număr Film Menu.

Film Menu
este o revistă de cinema iniţiată şi sprijinită de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti şi editată de studenţi ai Facultăţii de Film din cadrul universităţii. E distribuită gratuit şi poate fi descărcată şi citită în format pdf la câteva zile după lansare pe liternet.ro.

Descarcă revista FILM MENU aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus