septembrie 2004
Reconstruction
Cu:
Nikolaj Lie Kaas, Maria Bonnevie, Krister Henriksson, Nicolas Bro, Helle Fagralid, Peter Steen

Scenariu: Cristoffer Boe, Mogens Rukov
Regie: Cristoffer Boe

Produs de: Lars Kjeldgard, Tine Grew Pfeiffer, Ake Sandgren
Muzică: Thomas Knak
Imagine: Manuel Alberto Claro
Montaj: Peter Brandt
Scenografie: Martin de Thurah
Costume: Gabi Humnicki


Premii:
Cannes 2003: Cea mai bună imagine, Cel mai bun film la categoria Un certain regard.
Placa de Aur la Chicago 2003.
Cel mai bun film nordic 2003.
Premiul FIPRESCI la San Sebastian 2003.
Premiul pentru cea mai bună regie la TIFF 2004, Cluj.



Sinopsis

O poveste de iubire întoarsă pe dos - cît de mult eşti gata să sacrifici pentru adevărata iubire?

O femeie şi un bărbat se întîlnesc pentru prima dată într-o seară în Copenhaga. După ce petrec o noapte perfectă împreună, încearcă cu disperare să se debaraseze de complezenţa care le guvernează existenţele şi să rişte totul rămânând împreună.

Aimee se află la Copenhaga pentru lansarea cărţii soţului ei August. Deşi o neglijează, August îşi doreşte foarte intens iubirea ei. Dar o lasă singură în prima seară pentru a se duce să scrie în singurătate. Aimee se plimbă singură pe străzile Copenhagei.

Fotograful Alex şi prietena sa Simone au terminat cina de la tatăl lui şi se îndreaptă spre casă. În timp ce o aşteaptă pe Simone într-o staţie aglomerată, Alex o vede pentru prima dată pe Aimee pe o platforma de metrou şi ceva nedefinit se întîmplă între ei. Revăzînd-o mai tîrziu în metrou simte impulsul să fuga după ea, lăsînd-o pe Simone fără nici-o explicaţie. Aimee îl conduce pe străzi şi într-un bar unde încep o conversaţie în mod foarte natural, ca şi cum s-ar fi cunoscut de o viaţă. Alex se îndrăgosteşte nebuneşte, într-o secundă, şi se duce cu ea la hotel.

A două zi de dimineaţă Alex şi Aimee se trezesc împreună şi fac planuri pentru a se revedea mai tîrziu în timpul zilei, fără a-şi da seama că August se întorsese între timp şi văzuse toate semnele care arătau că soţia sa petrecuse noaptea cu altcineva...

Dar ce s-a întîmplat de fapt peste noapte cu viaţa lui Alex? O schimbare inexplicabilă a avut loc ca urmare a deciziei lui Alex de a o urma pe Aimee. Apartamentul lui nu mai e unde era, prietenii nu-l mai recunosc, şi, ce poate fi mai rău, cînd o întîlneşte pe Simone pe stradă, aceasta pretinde că nu ştie cine este el..

Oare să fi transformat întîlnirea lui de aseară cu Aimee întreaga lume în jurul lui, ori este victima unui crud joc la nivel cosmic?

Alex fuge prin oraş încercînd să o întîlnească pe Aimee, sperînd ca măcar ea se va dovedi a fi reală...



Reconstruction ia o situaţie de zi cu zi şi o transformă într-o meditaţie asupra iubirii şi a hazardului, asupra alegerilor pe care le facem, şi asupra curajului necesar pentru a le susţine. Alex este tentat de tot ceea ce se află în jurul lui, iar femeile din jurul lui aşteaptă ca el să rişte totul pentru iubire. Cum el se pierde din ce în ce mai mult în sentimente, cu atît mai mult se pierde în oraş, incapabil de a comunica cu oamenii din jurul lui.
Regia: Cristoffer Boe Cu: Nikolaj Lie Kaas, Maria Bonnevie, Krister Henriksson

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus