iulie 2010
Comunicate de presă - concerte
ARTmania prezintă Yann Tiersen pe 9 decembrie 2010 în Bucureşti la The Silver Church Club. Concertul face parte din turneul european de promovare al ultimului album intitulat Dust Lane.
 
Dust Lane combină note simple cu sunete puternice; poezia a fost înlocuită acum cu energie vie. Tiersen schimbă genurile muzicale predându-se riff-urilor de chitară şi sunetelor muzicii rock. "Dust Lane e mai mult electric decât electronic, iar partea vocală joacă un rol important în album" spune Tiersen. "Noul album e diferit de tot ce am creat până acum."
 
Muzica uşoară şi valsurile frenetice au dispărut. S-a evaporat pianul şi acordeonul. Singurătatea multi-instrumentistului muzician a rămas în trecut, pentru că Tiersen a revenit la chitara electrică de o vreme şi a recrutat o nouă trupă alături de care trăieşte muzica. Chiar dacă Tiersen a iubit rockul încă din adolescenţă, în vremurile cu Nick Cave şi Joy Division, revenirea la prima iubire nu a generat ştergerea ultimelor experienţe muzicale.  Artistul a păstrat cu grijă un element important: calităţile melodice.
 
Toată lumea crede că este imposibil să existe muzică rock în Franţa. Ei bine, avem parte de o altă excepţie printr-un concert consistent, optimist, interpretat cu o plăcere electrizantă şi o excepţională intensitate omniprezentă. Tiersen prezintă noul său album împreună cu o nouă trupă franco-engleză: Stephane Bouvier (bas), Christine Ott (unde Martenot), Matt Elliott (chitară) - Third Eye Fondation, Dave Collingwood (Tobe) & Robin Allender (chitară) - Gravenhurst.
 


Yann Tiersen va concerta joi, 9 decembrie 2010, ora 21:00, în The Silver Church Club din Bucureşti. Accesul este permis începând cu ora 19:00. Biletele sunt disponibile în reţeaua magazinelor Germanos, Cărtureşti, Humanitas, Domo şi online, pe eventim.ro. Primele 300 de bilete pot fi achiziţionate la preţul de 50 RON, valabil până în 15 august 2010. În perioada 16 august - 8 decembrie 2010 preţul unui bilet este de 85 RON, iar în ziua evenimentului biletul va costa 110 RON. În plus, au fost emise 50 de bilete VIP la preţul de 150 RON. Conform legislaţiei în vigoare, preţurile vor fi majorate cu 6%, suma reprezentând comisionul de ticketing. Pentru mai multe informaţii, accesaţi pagina de internet www.artmania.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus