octombrie 2010
Comunicate de presă - concerte
Luni 25 octombrie 2010, de ziua Majestăţii Sale Regelui Mihai, Fundaţia Principesa Margareta a României organizează la Ateneul Român a treia ediţie a concertului caritabil regal în beneficiul tinerilor artişti aflaţi în situaţii materiale dificile. Soprana Nelly Miricioiu, unul dintre cele mai importante nume ale scenei lirice mondiale, baritonul român Yuriy Tsiple, invitatul său, şi Orchestra Română de Tineret dirijată de Horia Andreescu vor oferi un concert extraordinar la Ateneul Român în beneficiul artiştilor susţinuţi de Fundaţia Principesa Margareta a României.
 
Concertul va avea loc în prezenţa Alteţelor Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu ai României, începând cu ora 18.00. Evenimentul este organizat în fiecare an, cu prilejul zilei de naştere a Regelui Mihai, co-fondator al Fundaţiei, alături de Principesa Margareta. În 2010, concertul aniversează, de asemenea, 20 de ani de activitate ai Fundaţiei Principesa Margareta a României.
 
Programul va cuprinde arii din Forţa destinului de Giuseppe Verdi, Manon Lescaut de Giacomo Puccini, Culegătorii de stele de Florin Comişel, precum şi uverturile operelor Egmont de Ludwig van Beethoven, Ruslan şi Ludmila de Mikhail Glinka, Italiancă în Alger de Gioachino Rossini. Concertul va fi transmis în direct pe TVR Cultural. După terminarea concertului toţi cei prezenţi vor fi invitaţi la un cocktail în foaierul Ateneului.
 
Nelly Miricioiu, Yuriy Tsiple şi Horia Andreescu şi-au donat propriile onorarii pentru a susţine tinerii artişti care primesc în fiecare an burse de studiu din partea Fundaţiei Principesa Margareta a României prin proiectul "Tinere Talente". Fondurile strânse din vânzarea de bilete la concert şi din sponsorizări îi vor ajuta pe tinerii muzicieni şi artişti plastici să îşi cumpere instrumentele şi materialele de care au nevoie, să reprezinte România la concursuri internaţionale, să urmeze cursuri de perfecţionare.
 
Biletele au preţuri cuprinse între 150 şi 300 lei şi sunt disponbile în reţeaua de magazine Eventim - magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas - şi pe www.eventim.ro.
 
În 2008 pianistul Dan Grigore a oferit un recital extraordinar în beneficiul Fundaţiei iar în 2009 fondurile pentru proiectul "Tinere Talente" au fost strânse cu ocazia concertului oferit de Orchestra de Cameră Radio sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal.
 
Cu fondurile strânse la concertul din 2009, Fundaţia a sprijinit, în cursul acestui an, douăzeci de tineri muzicieni şi artişti plastici cu burse în valoare de 2.000 de euro fiecare. Tinerii au fost selectaţi de jurii specializate formate din profesori şi artişti consacraţi. Cu ajutorul sponsorilor şi susţinătorilor proiectului "Tinere Talente", Fundaţia i-a promovat pe tinerii artişti în cadrul mai multor evenimente organizate de-a lungul anului. Ultimul eveniment în care tinerii şi-au expus lucrările şi au concertat a fost organizat de Fundaţie la Reşedinţa Ambasadorului SUA, ES Mark Gitenstein, în prezenţa Alteţelor Lor Regale Principesa Margareta şi Principele Radu şi a numeroşi invitaţi, membri ai corpului diplomatic, oameni de afaceri, personalităţi ale mediului cultural şi artistic.
 
Fundaţia Principesa Margareta a României este o organizaţie neguvernamentală, apolitică şi non profit fondată în august 1990 de Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României şi de Majestatea Sa Regele Mihai. De douăzeci de ani Fundaţia dezvoltă proiecte durabile în domeniul educaţiei, dezvoltării comunităţii, societăţii civile, sănătăţii şi culturii, proiecte care contribuie la reînnoirea spirituală şi socială a României. Beneficiarii Fundaţiei sunt copii, tineri, vârstnici şi familiile lor, persoane aflate în situaţii materiale dificile.
Partneneri concert:  Class Living, ISS, BRD Groupe Société Générale.
Sponsori: Kaufland, Athenee Palace Hilton, Salans, Residence Hotels, PointMax, Cramele Halewood, NewsOutdoor, Elevate, Eventim.
Cu sprijinul: Filarmonica George Enescu, If Magic, Tarom, Fundaţia Prietenii Muzicii Serafim Antropov.
Coproducător: TVR Cultural
Parteneri media: România Liberă, Şapte Seri, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI, PR România, 121.ro, Euractiv
 
Detalii despre Fundaţie şi concert pe www.fpmr.ro
Detalii despre proiectul "Tinere Talente" pe www.fpmr.ro/tineretalente.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus