noiembrie 2010
Eu când vreau să fluier, fluier
George Piştereanu a fost nominalizat de către Academia Europeană de Film, la secţiunea Cel mai bun Actor European, pentru rolul său din Eu când vreau să fluier, fluier. George este al doilea actor român nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film (după Dorel Vişan, în 1988, pentru Iacob, în regia lui Mircea Daneliuc), numite şi Oscarurile europene.


Alături de George, sunt nominalizaţi patru alţi actori printre care şi Ewan McGregor, pentru rolul său din Ghost Writer în regia lui Roman Polanski.
 
De-a lungul timpului, acest premiu a fost acordat unor actori ca Roberto Benigni (1998, La vita è bella, Oscar pentru cel mai bun actor), Javier Bardem (2004, Mar adentro, Oscar pentru cel mai bun film străin) şi Daniel Auteuil (2005, Caché).

Nominalizările au fost stabilite de către membrii Academiei Europene de Film, în urma unui amplu proces de votare, la care au participat cei peste 2300 de profesionişti din lumea filmului. Anunţarea câştigătorilor va avea loc pe 4 decembrie 2010, în cadrul galei de decernare a premiilor de la Tallin, unde George va fi prezent.
 
Performanţa lui George în rolul principal din Eu când vreau să fluier, fluier a fost menţionată în publicaţii importante ca Screen Daily şi Variety, încă din timpul             Festivalului de Film de la Berlin.
 
"Am reuşit să fac atât de mult într-un timp atât de scurt. S-a plecat de la zero şi asta a dat şi mai multă valoare celor ce au urmat. Faptul că am continuat munca începută şi că acum lucrez la un nou film cu aceiaşi oameni, înseamnă că nu am ajuns aici întâmplător.", spune George.
 
George este student în anul 2 la secţia Actorie a Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti si tocmai a terminat prima parte a filmărilor pentru Loverboy, noul film regizat de Cătălin Mitulescu, în care joacă un tânăr de 20 de ani din Hârşova care cucereşte fete, le face să se îndrăgostească de el şi le vinde.
 
"Prin talentul lui, George şi-a câştigat un public cu Eu când vreau să fluier, fluier, iar în Loverboy face un rol cu totul diferit. Ne bucurăm să lucrăm cu astfel de actori. Pentru Strada Film, această continuitate a unor actori în roluri principale reprezintă o miză importantă.", a declarat Cătălin Mitulescu.
 
"Această nominalizare va ajuta Eu când vreau să fluier, fluier în cursa pentru  nominalizare la Oscar 2011, filmul fiind deja vândut în mai multe teritorii din întreaga lume.", adaugă producătorul filmului, Daniel Mitulescu.

Sageata Citiți piesa care a stat la baza scenariului filmului Eu când vreau să fluier, fluier, un volum publicat de Editura LiterNet.

Regia: Florin Șerban Cu: Ada Condeescu, George Piștereanu, Mihai Constantin, Clara Vodă

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus