decembrie 2010
Ştim că după ce vei citi acest articol nu va fi nevoie să dai repede search pe Wikipedia după cuvinte precum "stencil", "graffiti" sau "wheatpaste". Ştim de asemenea că nu i-ai confunda niciodată pe Banksy sau pe Blu cu personaje de desene animate şi nici nu ai suna la Animal Planet pentru a raporta o  specie dubioasă de Pisică Pătrată. Preţuieşti revistele Omagiu mai mult decât preţuieşte bunicul tău clasoarele cu timbre din '76 şi eşti complet dedicat bibliilor virtuale destinate fotografiei sau design-ului.
 
OK. Acestea fiind spuse, te declarăm oficial un împătimit al artelor vizuale de toate felurile şi de aceea îţi lansăm o provocare. ADVICE Students te invită să participi la Imprint 4, un concurs de printuri care şi-a propus în 2010 să pună toate spray-urile, markerele şi vopselurile la bătaie pentru a promova arta urbană şi pentru a încuraja libertatea de exprimare în rândul tinerilor artişti.
 
Da, ai auzit bine. Cu ajutorul tău vom încerca să scoatem cultura urbană din underground. Vrem să schimbăm percepţii şi să convingem oamenii (chiar şi pe tanti Maricica de la 3, deşi nu intră în targetul nostru) că stencilul cu Che Guevara stă destul de bine acolo, deasupra liftului şi că nu ar trebui să se mai obosească ore întregi să îl acopere sau sa îl şteargă cu mopul. Viva la revolucion!
 
De aceea,  pâna pe 10 ianuarie 2011 te invităm să ne demonstrezi printr-un afiş / street poster, că arta urbană nu înseamnă doar nişte măzgălituri pe un perete, ci o manifestare socio-culturală care merită cunoscută şi apreciată.  Iar dacă te numeri printre câştigători, campania ta "riscă" să fie promovată pe panoul Cohn & Jansen de pe Arthur Verona şi expusă la Home Mătăsari, Atelierul de Producţie şi MNAC. Sună tentant?
 
Atunci te aşteptăm pe 16 decembrie 2010 la Conferinţa de lansare Imprint 4 de la Atelierul de Producţie pentru a participa la o sesiune de debriefing şi pentru a afla chiar de la artişti (Sin Boy, Formaje şi Ion Bârlădeanu), cum se mai face arta urbană pe la noi. Te invitam de asemenea la o seara de proiecţii (în timpul căreia poţi exersa scheme de fingerskateing şi kendama) sau la un chillcore night cu supa de morcovi si dovleac cu miere, super bunătăţile powered by Libraria Triptic.
 
Dacă vrei să afli mai multe despre proiect, aruncă un ochi pe site-ul www.imprint.ro.im sau pe pagina noastra de facebook.
 
Un proiect marca ADVICE Students
www.advicestudents.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus