februarie 2011
Bună! Ce faci?
Bună! Ce faci?, comedia romantică despre care publicaţia americană Variety aprecia că este "ca o gură de aer proaspăt" în contextul producţiilor româneşti mai degrabă sumbre, intră în cinematografele din România din 4 martie 2011. Lungmetrajul de debut al lui Alexandru Maftei va avea premiera de gală pe 3 martie 2011, la Cinema Patria din Capitală, în prezenţa echipei. În prima săptămână, filmul va rula în sălile din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Braşov, apoi îşi va continua traseul în Craiova, Bacău, Timişoara, Constanţa, Piatra-Neamţ, Târgu-Mureş şi Oradea.

Inventivă, amuzantă şi plină de tandreţe, comedia romantică Bună! Ce faci? este povestea a doi soţi care, după 20 de ani de căsnicie, nu mai simt nici o atracţie unul faţă de celălalt. Fiecare dintre ei îşi caută iubirea în altă parte şi, după câteva nopţi de chat nebun, amândoi sunt convinşi că şi-au găsit amantul perfect pe net. Atracţia pentru iubitul virtual e tulburată de sentimentul de vinovăţie, însă nici unul nu bănuieşte că partenerul de care s-a îndrăgostit pe Internet nu e deloc un necunoscut. Chiar dacă este deosebit de libertin în propriile relaţii sexuale, băiatul lor de 17 ani este mai mult decât intrigat când descoperă idila părinţilor lui.
 
"Mi-am propus să fac un film de dragoste. Un altfel de film românesc. Pe care să-ţi facă plăcere să-l vezi. O poveste universală frumoasă, filmată inedit şi ritmat, jucată cu căldură şi umor. Îmi doream un film în care muzica să fie foarte prezentă şi specială. Am vrut să invoc puţin magia cinematografului - atât de lipsită în ultima vreme pe la noi. Nu cred în filmul elitist şi nici în cel comercial. Dar cred că spectacolul cinematografic nu înseamnă numai filmul de pe pânză, ci şi publicul din sală", spune regizorul Alexandru Maftei.

În antiteză cu naturalismul sumbru pentru care este bine cunoscut Noul Cinema Românesc, comedia romantică dulce-amăruie a regizorului Alexandru Maftei, Bună! Ce faci?, este ca o gură de aer proaspăt, demonstrând că şi filmele ceva mai comerciale pot provoca revelaţii emoţionale. Spirituală şi spusă cu stil, povestea celor doi soţi căsătoriţi de 20 de ani care şi-au pierdut de mult interesul unul pentru celălalt, devenind vulnerabili la farmecele chat-ului pe Internet, este numai bună pentru un remake (Alissa Simon - Variety)Muzica originală compusă de Dragoş Alexandru acompaniază jocul celor trei protagonişti: Ionel Mihăilescu (Paraschiv din Moromeţii), Dana Voicu (actriţă, Teatrul Inexistent) şi Paul Diaconescu, student la actorie. În roluri secundare, apar Ana Popescu, Adrian Păduraru, Antoaneta Cojocaru, Ioan Andrei Ionescu, Ioana Abur, Adriana Trandafir sau Sabina Iaschevici. Scenariul îi aparţine actriţei şi dramaturgului Lia Bugnar, iar imaginea este semnată de Radu Aldea.
 
Absolvent al Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti în 1994, Alexandru Maftei a făcut turul festivalurilor internaţionale cu filmul său de diplomă, În fiecare zi e noapte. Înainte de primul lungmetraj de cinema, a regizat şapte dintre cele 14 episoade ale serialului românesc Lombarzilor 8 (B1 TV, 2006), câteva episoade din serialul Un pas înainte (ProTV, 2007), precum şi lungmetrajul TV Fii cu ochii pe fericire (TVR, 1997) şi documentarul Ştefan cel Mare şi Sfânt, din cadrul emisiunii Mari Români (TVR, 2006). A realizat sute de spoturi publicitare, dintre care unele premiate în competiţii internaţionale.


În acest weekend (19-21 februarie 2011), Bună! Ce faci? va fi proiectat la Dublin International Film Festival, în prezenţa regizorului. Pentru primii spectatori români, comedia a fost una dintre cele mai plăcute surprize ale ediţiei din 2010 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania - TIFF. Aplaudată şi ovaţionată apoi de publicul Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi (IIFF), Bună! Ce faci? a fost recompensată cu un Premiu special al juriului. În toamna lui 2010, pelicula a rulat la Cairo, iar pe pământ american a ajuns la începutul lui 2011, în selecţia festivalului de la Palm Springs.
 
Bună! Ce faci? este produs de Rollin Studio România, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune şi cu participarea HBO România. Rollin Studio a primit suport financiar pentru acest film din partea Initiative Media, Brand Connection, McCann Erickson România, Mediaedgecia, Mindshare Romania şi Starcom Media Vest. Vânzările internaţionale sunt gestionate de M-appeal, Germania. Distribuitorul filmului în România este Voodoo Films.
 
Pe site-ul bunacefaci.ro veţi găsi informaţii detaliate despre film, articole din presă, o galerie foto şi una multimedia. Filmul are şi propria pagină de Facebook, unde cei mai activi comentatori primesc premii din partea echipei.
 
Contact: [email protected] sau [email protected], telefon 021 6664827.


Regia: Alexandru Maftei Cu: Ionel Mihăilescu, Dana Voicu, Paul Diaconescu, Ana Popescu, Adrian Păduraru, Antoaneta Cojocaru, Adriana Trandafir

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus