martie 2011
Festivalul de film documentar şi antropologie vizuală Astra Film Fest 2009

Filmul de animaţie O poveste de acasă a participat în competiţia festivalului de film Gyerekszem / Ochiul copilului - www.gyerekszemfilmfesztival.hu), desfăşurat la Budapesta, în perioada 18-20 martie 2011. Filmul a fost selectat în secţiunea E mic piperul, dar e tare - dedicată producţiilor făcute de copiii cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani şi a fost proiectat la cinematograful naţional Urania, sâmbătă, 19 martie 2011. O poveste de acasă concurează alături de filme din Rusia, Ucraina, Spania, Finlanda, Korea, Croaţia, Slovacia, Belgia şi Grecia.
 

O poveste de acasă a fost realizat în cadrul Astra Film Junior 2010, la atelierul de film de animaţie organizat în septembrie 2010, la Sibiu. Timp de şase zile, 11 copii din clasele primare au trecut atunci prin toate fazele de producţie ale unui film de animaţie. Participanţii au fost coordonaţi de artista franceză, Iulia Varga, care are experienţă în organizarea de ateliere de filme de animaţie în Paris. Fiecare copil a creat câte unul sau două personaje inedite, folosind materiale reciclabile din menaj: Mireasa, Ruki marţianul, Gogobella şi Bveorteca, Brânză Man, Bali şi Rikki, Iari, Animen, Mini, Grăsana, Rulota cu etaj, Robo-căpşu-vaca şi Dragonul.
 


Povestea imaginată de copii este simplă, dar spune multe despre cum văd ei lumea oamenilor mari: Mireasa şi marţianul Ruki plănuiesc să se căsătorească, însă intervine Gogobella, personajul negativ, care ţese intrigi pentru a-i despărţi. Prietenii Miresei o ajută pe aceasta să descopere adevărul. Ca în basme, se face dreptate, iar Gogobella este mâncată de balena Bali. Mireasa şi Ruki se căsătoresc şi îşi promit că "nu îşi vor pierde capul".
 

Atelierul de film de animaţie a fost un proiect pilot, organizat de Astra Film pentru prima dată în România. "Faptul că filmul O poveste de acasă a fost ales la un festival, în competiţie este pentru noi o confirmare a calităţii atelierului şi a creativităţii copiilor dar, totododată, ne dă încredere să demarăm şi pe viitor alte proiecte îndrăzneţe şi inovatoare în domeniului filmului şi al educaţiei prin imagine. De altfel, atelierul nu este primul program adresat copiilor, organizat de Astra Film. În 2009, am avut un program special intitulat Dimineţile lumii, la care au participat peste 5.000 de copii. Şi la ediţia din 2011 a Astra Film Festival va fi prezent un nou program pentru copii", mărturiseşte Dumitru Budrala, directorul Astra Film.
 


Pentru mai multe detalii va rugăm să ne contactaţi:

Echipa Astra Film Sibiu
Adresă: Piaţa Huet Nr. 12, 550182 - Sibiu, Romania
E-mail: [email protected]
Tel: +4 0269 210 134, +4 0269 213 442, +4 0756 085 778
Fax: [+40 269] 210 134
 


Descarcă programul Astra Film Festival 2009 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus