martie 2011
Festivalul TIFF 2011
În perioada 3-12 iunie 2011, în cadrul celei de-a zecea ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF),  va avea loc cea de-a noua ediţie a atelierului de film Let's Go Digital! organizat pentru al doilea an consecutiv in parteneriat cu Asociaţia Culturală Control N.

Devenit deja o tradiţie de succes a TIFF-ului, care îl găzduieşte din iunie 2005, şi susţinut de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Let's Go Digital! se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, din toata ţara, pasionaţi de film, fotografie, editare video.

Timp de 10 zile, participanţii la proiect vor lua contact cu lumea filmului din interior, parcurgând intensiv toate etapele realizării unui film: scrierea scenariului, filmare, editare. Vor avea acces la aparatura profesională, fiind îndrumaţi de profesionişti din cinematografia română.


Nu în ultimul rând, tinerii se vor putea bucura de toate evenimentele festivalului şi vor avea ocazia de a intra în contact cu diferite personalităţi din industria cinematografică. Cei 15 participanţi, aleşi pe baza unei preselecţii făcută de echipa de traineri care va susţine atelierul la Cluj, vor lucra în echipe de câte trei, pornind de la o temă dată, la finalul workshopului rezultând cinci filme de scurtmetraj. Acestea vor fi proiectate în ultima seară în faţa publicului festivalier, care va avea sarcina de a desemna cel mai bun film realizat in cadrul LGD 2011. Scurtmetrajul câştigător va fi premiat şi proiectat în cadrul Galei de Închidere a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Atelierul se va desfăşura cu sprijinul Universitatii Sapienţia din Cluj-Napoca, ce îl va găzdui pentru al 5-lea an.
Pentru vizualizarea regulamentului şi înscriere, va rugăm accesaţi: http://www.tiff.ro/regulament/18
Ultima zi de primire a aplicaţiilor este 13 mai 2011.
Pentru informaţii suplimentare/nelămuriri, vă rugăm contactaţi: Iulia Rugină - Coordonator proiect LET'S GO DIGITAL! - email: [email protected]
 

Descarcă programul TIFF, 2011 aici..0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus