aprilie 2011
În perioada 4-8 mai 2011, la Timişoara, va avea loc a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Film Timishort. Şi în acest an, Timishort va aduce in faţa publicului timişorean o selecţie a celor mai importante scurtmetraje internaţionale şi româneşti.

O competiţie internaţională selectă

Competiţia Internaţională va cuprinde doar 12 scurtmetraje, lucru care face ca Timishort să fie unul dintre cele mai selecte festivaluri de scurtmetraj, concentrând competiţia în trei calupuri de filme scurte şi tari. Videorama, programul de film experimental şi artă video, va cuprinde tot 12 filme, împingând limitele artei cinematografice dincolo de metodele convenţionale ale cinema-ului.

O nouă secţiune competiţională

Pe lângă competiţia internaţională şi Videorama, Timishort introduce în 2011 o secţiune competiţională naţională, care va conţine 8 filme româneşti de scurtmetraj, unele dintre ele în premieră absolută.

Timishort va mai prezenta o selecţie a celor mai bune creaţii recente ale prestigioaselor Universităţi de Film şi Televiziune din München / Germania şi din Belgrad / Serbia, precum şi programe speciale ale festivalurilor de film partenere: Festival International du Film Francophone de Namur, Anim'Est Bucureşti, Cologne OFF şi Directors' Lounge Berlin.

Emanuelle Moretti la Timişoara

Mai mult, în secţiunea Focus On, Timishort va prezenta o selecţie a celor mai bune scurtmetraje din Germania şi un portret de autor al lui Emanuele Moretti, fiul celebrului regizor italian Nanni Moretti, ce prezintă toate calităţile pentru a călca pe urmele tatălui său. Astfel, Timishort va continua să descopere noi talente şi potenţiali viitori autori de cinema.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Română a Filmului Independent, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei. Pentru mai multe informaţii, urmăriţi site-ul www.timishort.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus