Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul Internaţional de Scurtmetraj Timishort, 2011

Mai puţin de o lună până la startul Timishort, 2011


aprilie 2011
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
În perioada 4-8 mai 2011, la Timişoara, va avea loc a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Film Timishort. Şi în acest an, Timishort va aduce in faţa publicului timişorean o selecţie a celor mai importante scurtmetraje internaţionale şi româneşti.

O competiţie internaţională selectă

Competiţia Internaţională va cuprinde doar 12 scurtmetraje, lucru care face ca Timishort să fie unul dintre cele mai selecte festivaluri de scurtmetraj, concentrând competiţia în trei calupuri de filme scurte şi tari. Videorama, programul de film experimental şi artă video, va cuprinde tot 12 filme, împingând limitele artei cinematografice dincolo de metodele convenţionale ale cinema-ului.

O nouă secţiune competiţională

Pe lângă competiţia internaţională şi Videorama, Timishort introduce în 2011 o secţiune competiţională naţională, care va conţine 8 filme româneşti de scurtmetraj, unele dintre ele în premieră absolută.

Timishort va mai prezenta o selecţie a celor mai bune creaţii recente ale prestigioaselor Universităţi de Film şi Televiziune din München / Germania şi din Belgrad / Serbia, precum şi programe speciale ale festivalurilor de film partenere: Festival International du Film Francophone de Namur, Anim'Est Bucureşti, Cologne OFF şi Directors' Lounge Berlin.

Emanuelle Moretti la Timişoara

Mai mult, în secţiunea Focus On, Timishort va prezenta o selecţie a celor mai bune scurtmetraje din Germania şi un portret de autor al lui Emanuele Moretti, fiul celebrului regizor italian Nanni Moretti, ce prezintă toate calităţile pentru a călca pe urmele tatălui său. Astfel, Timishort va continua să descopere noi talente şi potenţiali viitori autori de cinema.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Română a Filmului Independent, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei. Pentru mai multe informaţii, urmăriţi site-ul www.timishort.ro. Toate articolele despre Festivalul Internaţional de Scurtmetraj Timishort, 2011


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Timishort 2011, competiţia naţională, Lucian Maier
 Timishort 2011, competiţia internaţională, Lucian Maier
 Videorama, latura experimentală a Timishort, 2011, Edith Lazar
 Film pentru prieteni - Timishort, 2011, Lucian Maier
 Timishort anunţă filmele din competiţie!, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Festivalul Internaţional de Scurtmetraj Timishort, 2011


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer