aprilie 2011
Loverboy
Cel de-al doilea film în regia lui Cătălin Mitulescu, Loverboy, a fost selecţionat în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes, care va avea loc în 2011 între 11 - 22 mai 2011.

Luca este un tânăr de 20 de ani, care seduce femei pentru a le pasa unei reţele de prostituţie. Luca se îndrăgosteşte de una dintre potenţialele sale victime.  E vară pe malul Dunării, la Hârşova. Muzica bubuie din maşinile luxoase, fetele sunt bronzate şi Veli fuge de-acasă în patul lui Luca. Prima dragoste n-a fost niciodată mai periculoasă de atât.


"Să fii loverboy e o meserie, dar filmul  e o poveste de dragoste", declară regizorul Cătălin Mitulescu.
 
"Deocamdată suntem fericiţi că vom fi la Cannes. În rest, vrem ca filmul să ajungă cât mai repede pe ecrane, în România" (producătorul Daniel Mitulescu).


Filmul îi are în rolurile principale pe George Piştereanu şi pe Ada Condeescu. Alături de George şi Ada joacă Bogdan Dumitrache, Clara Vodă, Adina Galupa, Coca Bloos, Ion Besoiu, Remus Mărgineanu şi Alexandru Mititelu şi mulţi alţi actori neprofesionişti, într-o distribuţie de peste 30 de personaje.

Filmările au avut loc în 15 locuri din Constanţa şi împrejurimi, în septembrie - octombrie 2010,  avându-l ca director de imagine pe Marius Panduru, cu care Strada Film a lucrat la toate celelalte trei filme de lung-metraj - Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii, Ryna şi Eu când vreau să fluier, fluier.


O producţie Strada Film, Loverboy este co-produs de Chimney Pot şi Film I Vast şi realizat cu sprijinul CNC România, avându-i ca producători pe Daniel Mitulescu, Cătălin Mitulescu şi Marcian Lazăr.

Cătălin Mitulescu şi-a făcut debutul regizoral în anul 2006 cu lungmetrajul Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii. Filmul a câştigat Premiul Un certain regard pentru cea mai bună interpretare feminină la Festivalul de la Cannes în 2006.

Strada Film a fost înfiinţată în anul 2004 de către regizorul Cătălin Mitulescu şi are în palmares lung metrajele Ryna, Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii şi Eu când vreau să fluier, fluier.


Regia: Cătălin Mitulescu Cu: George Piştereanu, Ada Condeescu, Bogdan Dumitrache, Clara Vodă, Ion Besoiu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus