Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film Cannes, 2011

Proiectul de film româno-afgan Firuza a fost admis la Cannes Co-production Forum 2011


aprilie 2011
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Proiectul Firuza, în regia lui Barmak Akram şi avându-l ca producător delegat pe Dan Burlac, a fost selectat în 2011 la Cannes Co-Production Forum, unul dintre cele mai importante evenimente de pe piaţa de film din Europa, ce va avea loc în data de 14 mai 2011.
 
Cannes Co-Production Forum este organizat de European Producers' Club, care are ca scop promovarea co-producţiilor internaţionale prin intermediul acestor forumuri. Producătorii au ocazia să întâlnească aici parteneri strategici, co-producători sau agenţi de vânzări, pioni cheie de pe piaţa europeană de film sau diferiţi consultanţi care să îi ajute în dezvoltarea proiectului pe care îl susţin. Proiectele selectate sunt, de asemenea, postate pe Cinema European Network, o reţea online pentru profesioniştii din domeniul filmului, lansată de către EPC în 2008.
 
Co-producţia între Elefant Film, casa de producţie românească, şi Kabuli Film, casa de producţie a lui Barmak Akram, propune drama unei tinere din România care pleacă în Afganistan pentru a descoperi ce s-a întâmplat cu tatăl ei de origine afgană, despre care este convinsă că a murit. Ajunsă la destinaţie, eroina descoperă un secret îngrozitor.

 


O poveste plină de tensiune şi dramatism. Un conflict personal, nicidecum filozofic sau abstract. Când glasul sângelui nu mai ţine cont de nicio lege sau religie, ce mai rămâne de făcut?
 
Proiectul o are ca scenaristă pe cunoscuta Andreea Vălean, care a scris scenariile filmelor 17 minute întârziere, Trafic, Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii şi celebra piesă de teatru Eu când vreau să fluier, fluier, care a stat la baza filmului cu acelaşi nume realizat anul trecut de Florin Şerban.
 
Barmak Akram este cunoscut pentru filmul său Kabuli kid, realizat în 2008, pentru care a luat Premiul pentru cea mai buna Regie la TIFF 2009, iar Firuza ar fi cel de-al doilea film din cariera sa.
 
  Contact: Mirona Radu 0726 694 435 / 0747 377 565 - [email protected] Toate articolele despre Festivalul de film Cannes, 2011


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Pomul lăudat - Cannes 64, 2011, Andrei Creţulescu
 Cannes-ul în fotografii - Cannes, 2011, Iulia Blaga
 French Cannes Cannes: 9 - Cannes, 2011, Codruţa Creţulescu
 French Cannes Cannes: 8 - Cannes, 2011, Codruţa Creţulescu
 French Cannes Cannes: 7 - Cannes, 2011, Codruţa Creţulescu
 Toate articolele despre Festivalul de film Cannes, 2011


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer