mai 2011
Festivalul TIFF 2011
Pentru a da şansa cât mai multor tineri să se înscrie la ediţia din 2011 a Atelierului de film Let's Go Digital, organizatorii au decis să prelungească perioada de înscrieri până vineri, 20 mai 2011, ora 17.00. De asemenea, pasionaţii de film clujeni, amatori sau profesionişti, au un nou termen limită pentru a-şi înscrie creaţiile pentru Competiţia locală TIFF 2011: 29 mai 2011.

Atelierul de film Let's Go Digital, aflat la a 9-a ediţie, se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, din toate colţurile ţării. Organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, în parteneriat cu Asociaţia Culturală Control N, atelierul se desfăşoară între 3 şi 12 iunie 2011, sub umbrela Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Pentru înscriere la preselecţie, tinerii interesaţi trebuie să trimită un portofoliu format din CV, însoţit de o fotografie, o scrisoare de motivaţie, o povestire scurtă de ficţiune şi, opţional, materiale video, foto, desene sau orice le-ar putea demonstra creativitatea. Înscrierile se pot face online pe site-ul www.tiff.ro sau prin poştă, trimiţând toate documentele la adresa Strada Popa Soare nr. 52, sector 2, Bucureşti. În urma preselecţiei, 18 tineri vor fi invitaţi la Cluj şi li se vor asigura de către organizatori toate condiţiile pentru realizarea unor scurt metraje profesioniste.

Competiţia locală TIFF 2011 a fost iniţiată cu succes în cadrul celei de-a noua ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania şi are ca scop promovarea şi susţinerea creaţiilor artiştilor care vin din zona artelor vizuale şi care, până acum, nu au avut şansa de a fi vizionate în cadrul festivalului. Competiţia este adresată cineaştilor amatori sau profesionişti care locuiesc, lucrează sau studiază în prezent în orice localitate din judeţul Cluj. Toţi cei interesaţi pot trimite până pe data de 29 mai 2011 (ultima zi de recepţionare a filmelor), filme pe orice temă, cu lungimea maximă de 30 de minute, într-unul dintre formatele: MPEG2, AVI sau MOV.  Producţiile trebuie să fie realizate în perioada 7 iunie 2010 - 15 mai 2011 şi să fie subtitrate sau dublate în limba română.


Filmele, împreună cu formularul de înscriere completat, trebuie trimise la sediul festivalului de la ROMÂNIA FILM, Filiala Cluj (P-ţa UNIRII Nr. 24). O parte dintre filmele selectate va fi prezentată în cadrul TIFF-ului în cunoscutul spaţiu expoziţional din Cluj - Fabrica de Pensule, un loc deja familiar comunităţii locale de artişti. Cea mai bună creaţie va fi desemnată de un Juriu alcătuit din trei personalităţi din mediul cinematografic românesc şi recompensată în cadrul unei Ceremonii de Premiere organizată la Fabrica de Pensule. În acest an, juriul este alcătuit din Marian Crişan, Lucian Maier şi Iulia Rugină.

Atelierul de film Let's Go Digital se desfăşoară cu sprijinul Sony România, care oferă participanţilor echipament de filmare, şi iStyle Romania, care va pune la dispoziţie echipament de editare profesionist. Cursurile vor avea loc la Cluj, ca în fiecare an, în incinta Universitaţii Sapientia.

Competiţia locală TIFF 2011 dedicată artiştilor locali este organizată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în parteneriat cu Fabrica de Pensule. Pentru mai multe detalii despre atelierul de film Let's Go Digital şi Competiţia locală TIFF 2011, va rugăm să accesaţi site-ul: www.tiff.ro.


 

Descarcă programul TIFF, 2011 aici..0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus