iunie 2011
Festivalul TIFF 2011
Filmul şi muzica se întâlnesc în cadrul celei de-a cincea ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania Sibiu, care se va desfăşura între 15 şi 19 iunie 2011. Una dintre surprizele TIFF Sibiu 2011 este proiectul Der müde Tod -  o călătorie imaginară însoţită de muzică şi sugestii literare, la care sibienii sunt invitaţi vineri, 17 iunie 2011, la ora 20.00, la Teatrul Gong. Proiecţia filmului Der müde Tod (Germania, 1921, r. Fritz Lang), va fi ilustrată sonor de ansamblul Einuiea şi acompaniată de un recital poetic după opera lui Emil Botta.

Ajunşi la hanul dintr-un mic sat german, doi tineri îndrăgostiţi fac cunoştinţă brusc cu Moartea. Sub forma unui străin singuratic, Moartea îl răpeşte pe logodnic şi îl sechestrează în spatele unui zid înalt, fără ferestre sau porţi, vecin cu cimitirul. Încercând să îl salveze, tânăra fată găseşte o intrare, în urma unei viziuni onirice. Dincolo de zid o aşteaptă Moartea, care îi oferă trei încercări, scurte doar cât ar arde o lumânare, prin care ar putea opri moartea iubitului. Ea devine, pe rând, o femeie din Persia, Veneţia şi China, însă în niciuna dintre situaţiile fantastice nu are succes. Impresionat de credinţa fetei, Moartea îi oferă o ultimă şansă. Are o oră să convingă pe altcineva să moară în locul logodnicului. Secvenţele care se desfăşoară în Persia, Italia, China şi Germania oferă ansamblului Einuiea ocazia de a face apel la motive muzicale de inspiraţie tradiţională, dar şi de a imagina teme originale şi pasaje improvizatorice, punctate de lirica metaforică a lui Emil Botta.

Un alt eveniment special din cadrul TIFF Sibiu 2011 este proiecţia filmului mut Chelovek s kino-apparatomOmul cu aparatul de filmat (URSS, 1929, r. Dziga Vertov), programată sâmbătă, 18 iunie, la ora 21.30, la Music Pub. Documentarul urmăreşte povestea unui cameraman care călătoreşte prin oraş cu un aparat de filmat legat de umăr, imortalizând viaţa urbană şi inventivitatea acesteia. Coloană sonoră va fi asigurată live de DJ Dubase şi DJ Leizaboy.

Joi, 16 iunie 2011, începând cu ora 21.00, cunoscutul artist Goran Bregovic va urca pe scena din Piaţa Mare alături de Wedding and Funeral Orchestra într-un spectacol menit să celebreze legătura dintre muzică şi film. Concertul va fi urmat de proiecţia filmului Ursul, în regia lui Dan Chişu, a cărui coloană sonoră poartă semnătura muzicianului Goran Bregovic. Accesul la cele două evenimente din Piaţa Mare se va face pe bază de bilet, preţul unui bilet fiind de 15 lei.

Biletele pot fi achiziţionate de la TIFF Info Point (Piaţa Mare, Piaţa Unirii, bd. Nicolae Bălcescu, bd. Victoriei), Teatrul Gong, Music Pub, Hotel Ibis, Casa Luxemburg, Atrium Classic Café, Café Wien, Einstein Café, Info Point Piaţa Huet şi online, de pe site-ul www.tiff.ro.

Concertul Goran Bregovic este susţinut de Primăria Municipiului Sibiu şi de Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. Partenerii evenimentului sunt News Outdoor România, Hotel Ramada Sibiu, Volkswagen Tess Sibiu, Atrium Classic Café, Music Pub şi Kazza.
Partener de promovare - Cameleon PR&Events.

TIFF Sibiu 2011 este sprijinit de Hotel Ibis Sibiu.

Parteneri media: Antena 1 Sibiu, Magic FM Sibiu, Zile şi Nopţi, Adevărul de Seară, Turnul Sfatului, Ora de Sibiu, clicksibiu.ro, monitorulsb.ro, sibiul.ro, Hermannstädter Zeitung si Profil Cultural

Descarcă programul TIFF, 2011 aici..