După zece zile pline şi intense în care Clujul a găzduit proiecţii-eveniment, spectacole de teatru şi concerte, expozitii şi lansări, a venit rândul bucureştenilor şi sibienilor să se răsfeţe cu producţii şi evenimente marca TIFF 2011.
La Bucureşti, organizatorii au pregătit în perioada 15-24 iunie 2011 cinefililor care nu au avut ocazia să ajungă la Cluj, retrospectiva TIFF 2011. Cinema Studio, Cinema Scala, Noul Cinematograf al Regizorului Român şi Cinema Elvira Popescu sunt locurile în care poate fi urmărită o selecţie a filmelor prezentate la ediţia cu numărul zece a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.
Printre titlurile hit se numără Sin retorno al regizorului argentinian Miguel Cohan, câştigătorul Trofeului Transilvania precum şi a Premiului pentru Cel mai Bun Scenariu la ediţia a zecea a festivalului, Balade triste de trompeta al spaniolului Álex de la Iglesia, care şi-a adjudecat Leul de argint pentru cea mai bună regie şi Premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de la Veneţia, precum şi două premii Goya (dintre care unul la categoria Cele mai bune efecte speciale), Imperialists Are Still Alive (r. Zeina Durra), recompensat la TIFF 2011 cu Premiul pentru Cea mai bună interpretare.
The Way Back (r. Peter Weir), cu Dragoş Bucur, Alexandru Potocean şi Colin Farell în distribuţie, Kill Me Please al regizorului Olias Barco, câştigător al Trofeului Marcus Aurelius pentru Cel mai bun film la Festivalul de la Roma 2010 sau King's Road, al regizoarei Valdís Óskarsdóttir, aflat în competiţia oficială TIFF 2011 sunt alte câteva producţii care vor putea fi urmărite în cadrul retrospectivei TIFF 2011 de la Bucureşti.
În perioada 15-19 iunie 2011, în fosta capitală culturală europeană, Sibiu, vor fi proiectate filme inspirate de cele şapte arte. Ediţia din 2011 a TIFF Sibiu se doreşte a fi o celebrare a relaţiei dintre film şi celelalte arte. Festivalul sibian va conţine premiere absolute (filme care se vor vedea numai la Sibiu, nu şi la Cluj), producţii româneşti recente (printre care Principii de viaţă, regizat de Constantin Popescu, distins cu Trofeul pentru cea mai bună regie la TIFF 2011, şi documentarul Aproape de cer, filmat în Transilvania de Titus Faschina) şi filme-eveniment pentru marele public, proiectate în aer liber, în Piaţa Mare din Sibiu.