iulie 2011
Din dragoste cu cele mai bune intenţii
Lungmetrajul Din dragoste, cu cele mai bune intenţii, scris şi regizat de Adrian Sitaru, a fost selecţionat în competiţia oficială Festivalului de Film de la Locarno. Evenimentul se va desfăşura luna viitoare, între 3-13 august 2011.
 
Regizorul Adrian Sitaru se întoarce la Locarno cu cel mai recent film al său, după ce în 2007 scurtmetrajul Valuri a câştigat Leopardul de Aur în secţiunea Leopards of Tomorrow.

 

Din dragoste cu cele mai bune intenţii spune povestea lui Alex (Bogdan Dumitrache), un personaj destul de nevrotic. După ce mama lui (Nataşa Raab) este internată în spital în urma unui accident vascular cerebral, viaţa lui Alex iese de pe făgaşul normal. La spital, Alex se găseşte prins într-un spectacol burlesc plin de personaje neaşteptate şi evenimente surprinzătoare. Încercând să gestioneze situaţia ţinând cont de sfaturile tuturor celor din jurul lui, el îşi imaginează noi scenarii în care mama lui ar putea fi rănită. În timp ce aceasta pare să se simtă bine, Alex face o serie de greşeli şi totul din dragoste, cu cele mai bune intenţii.

Bogdan Dumitrache interpretează rolul principal alături de Nataşa Raab, Marian Râlea şi Alina Grigore.
 
 

Adrian Sitaru este regizor, scenarist şi producător. Lungmetrajul său de debut, Pescuit sportiv, a primit două distincţii la Festivalul de Film de la Salonic 2008, Premiul Juriului la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Estoril, în 2008, dar şi Marele Premiu al secţiunii New Voices la Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs.
 
Filmul este o producţie Hi Film în co-producţie cu Cor Leonis Films şi 4Proof Film în asociere cu Movie Partners in Motion, realizat cu sprijinul Eurimages, CNC, TVR, Zenith Media, Vision Team, Saint Audio Studio, Teleclub, Cityplex, See Cinema Network, Centrul Cultural Maghiar, Furniture Design, cu participarea HBO România.

 

Filmul a fost dezvoltat în cadrul secţiunii Cinéfondation a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, Binger Lab, Sofia Meetings, Cinemart.
 
Din dragoste cu cele mai bune intenţii va ajunge pe marile ecrane din România în toamna anului 2011, fiind distribuit de Parada Film.

Regia: Adrian Sitaru Cu: Bogdan Dumitrache, Nataşa Raab, Alina Grigore, Adrian Titieni, Marian Rîlea, Rémusz Szikszai, Orsolya Tóth

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus