Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Din dragoste cu cele mai bune intenţii

Lungmetrajul Din dragoste, cu cele mai bune intenţii, în competiţia internaţională a Festivalului de Film la Locarno


iulie 2011
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Lungmetrajul Din dragoste, cu cele mai bune intenţii, scris şi regizat de Adrian Sitaru, a fost selecţionat în competiţia oficială Festivalului de Film de la Locarno. Evenimentul se va desfăşura luna viitoare, între 3-13 august 2011.
 
Regizorul Adrian Sitaru se întoarce la Locarno cu cel mai recent film al său, după ce în 2007 scurtmetrajul Valuri a câştigat Leopardul de Aur în secţiunea Leopards of Tomorrow.

 

Din dragoste cu cele mai bune intenţii spune povestea lui Alex (Bogdan Dumitrache), un personaj destul de nevrotic. După ce mama lui (Nataşa Raab) este internată în spital în urma unui accident vascular cerebral, viaţa lui Alex iese de pe făgaşul normal. La spital, Alex se găseşte prins într-un spectacol burlesc plin de personaje neaşteptate şi evenimente surprinzătoare. Încercând să gestioneze situaţia ţinând cont de sfaturile tuturor celor din jurul lui, el îşi imaginează noi scenarii în care mama lui ar putea fi rănită. În timp ce aceasta pare să se simtă bine, Alex face o serie de greşeli şi totul din dragoste, cu cele mai bune intenţii.

Bogdan Dumitrache interpretează rolul principal alături de Nataşa Raab, Marian Râlea şi Alina Grigore.
 
 

Adrian Sitaru este regizor, scenarist şi producător. Lungmetrajul său de debut, Pescuit sportiv, a primit două distincţii la Festivalul de Film de la Salonic 2008, Premiul Juriului la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Estoril, în 2008, dar şi Marele Premiu al secţiunii New Voices la Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs.
 
Filmul este o producţie Hi Film în co-producţie cu Cor Leonis Films şi 4Proof Film în asociere cu Movie Partners in Motion, realizat cu sprijinul Eurimages, CNC, TVR, Zenith Media, Vision Team, Saint Audio Studio, Teleclub, Cityplex, See Cinema Network, Centrul Cultural Maghiar, Furniture Design, cu participarea HBO România.

 

Filmul a fost dezvoltat în cadrul secţiunii Cinéfondation a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, Binger Lab, Sofia Meetings, Cinemart.
 
Din dragoste cu cele mai bune intenţii va ajunge pe marile ecrane din România în toamna anului 2011, fiind distribuit de Parada Film.
 Toate articolele despre Din dragoste cu cele mai bune intenţii


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Din teamă, cu cele mai bune intentii - Din dragoste cu cele mai bune intenţii, Mihai Brezeanu
 10 ani cu filmul românesc. Episodul 11 - Anul 2011, Iulia Blaga
 Un mozaic de unghiuri subiective - Din dragoste, cu cele mai bune intenţii, Andrei Luca
 Apreciabil - Din dragoste, cu cele mai bune intenţii, Sebastian M. Ceolca
 Un film care încetineşte - Din dragoste, cu cele mai bune intenţii, Lucian Maier
 Toate articolele despre Din dragoste cu cele mai bune intenţii


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer