iulie 2011
Festivalul TIFF 2011
Peste 2000 de persoane au luat parte, în perioada 15 - 17 iulie 2011, în Piaţa Unirii din Timişoara, la proiecţiile din cadrul Caravanei Filmelor TIFF, care au adus în faţa publicului trei filme de senzaţie, actorii cunoscuţi şi poveşti de excepţie.
 
Cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara, Caravana Filmelor TIFF a revenit la Timişoara în perioada 15 - 17 iulie 2011, cu proiecţii în aer liber, în Piaţa Unirii.
 
Evenimentul a debutat la Timişoara pe 15 iulie, de la ora 21.30, cu un film de senzaţie, The Way Back (2010, regia Peter Weir), care îl aduce pe actorul Dragoş Bucur în faţa publicului din România, într-unul dintre cele mai spectaculoase roluri din cariera sa. El joacă alături de actori precum Ed Harris, Collin Farrell sau Saoirse Ronan în cea mai recentă peliculă semnată Peter Weir (regizorul unor filme precum The Truman Show, Dead Poets Society sau Master and Commander).

 

Pe 16 iulie, ora 21.30, Caravana TIFF a continuat cu filmul românesc Morgen (2010, regia Marian Crişan), câştigător al Premiului Zilelor Filmului Românesc pentru cel mai bun lungmetraj la cea de-a 10-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (3-12 iunie 2011, Cluj-Napoca), un titlu care a făcut senzaţie, de asemena, la alte festivalurile internaţionale precum Festivalul de Film de la Locarno 2010 (distins cu 3 trofee) şi Festivalul de la Salonic (distins cu alte 3 premii: Premiul pentru Cel mai Bun Regizor, Cea mai Bună Interpretare - Rol Masculin: András Hatházi şi Yilmaz Yalcin şi Premiul FIPRESCI).
 
Caravana TIFF s-a încheiat la Timişoara în seara de 17 iulie, ora 21.30, cu proiecţia filmului Biutiful (2010, regia Alejandro Gonzalez Inarritu), o dramă impresionantă care îl readuce pe Javier Bardem în atenţia publicului, într-un rol care i-a adus o serie de nominalizări la cele mai importante premii (Oscar, BAFTA, etc) şi câştigarea Premiului pentru Cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Cannes în 2010.
 
În decursul celor 2 ediţii de succes ale proiectului Caravana Filmelor TIFF, publicul s-a dovedit extrem de receptiv la iniţiativa APFR. În 2010, peste 15 000 de spectatori au ales să se bucure de filmele prezentate în Caravană.
 
Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) continuă proiectul de mare anvergură, Operation Kino / Caravana Filmelor TIFF, împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo şi Istanbul, proiect sprijinit de programul MEDIA Mundus al Uniunii Europene.
 
A 3-a ediţie a Caravanei se va desfăşura în intervalul 12 iulie - 18 septembrie 2011 şi va cuprinde 13 destinaţii : Porolissum, Zalău, Timişoara, Mediaş, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Braşov, Călăraşi, Turda, Oradea, Tulcea, Siret, Rădăuţi.
 

Caravana Filmelor TIFF este principalul proiect din campania naţională demarată de APFR încă din 2009, cu scopul de a re-atrage publicul român către cinema, de a oferi cinefililor evenimente speciale de 2-3 zile, în care se proiectează filme de succes din ţările UE şi non-UE, cele mai noi titluri de film românesc, filme de artă, dar şi filme de public, oferind celor prezenţi o atmosferă unică de festival.
 
Intrarea la filmele din Caravană este gratuită.
Evenimentul Caravana Filmelor TIFF în Timişoara este sprijinit de Primăria Municipiului Timişoara şi susţinut de Hotel Reghina Blue.
Parteneri media: Zile şi Nopţi, Radio Timişoara, TimişoaraAzi.ro şi Timişoreni.ro
Distribuitori parteneri: Transilvania Film şi Mandragora
Partener tehnic: BenQ

Descarcă programul TIFF, 2011 aici..0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus