august 2011
Festivalul de teatru Undercloud, 2011
Spectacolul dublu nominalizat la UNITER se joacă miercuri, 31 august 2011, ora 21:30, La Muse - Teatrul de pe Lipscani
 
După patru ani de la prima reprezentaţie, spectacolul Cui i-e frică de Virginia Woolf? de Edward Albee, semnat de Mariana Cămărăşan şi Alexandra Penciuc, este prezent în 2011 în cadrul UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, ediţia a IV-a. Producţia, dublu nominalizată la Premiile UNITER în 2009 (Cel mai bun debut - Florina Gleznea şi Ionuţ Grama), se va juca miercuri, 31 august 2011, ora 21:30, La Muse - Teatrul de pe Lipscani.
 
Cui i-e frică de Virginia Woolf? este una dintre cele mai amuzante şi mai tulburatoare radiografii ale mitului familiei perfecte. George, profesorul ratat de la catedra de Istorie şi Martha, exuberanta sa soţie şi fiică a şefului universităţii, se întorc acasă după o petrecere. Dar noaptea abia începe, iar publicul devine prizonier în casa celor doi şi martorul unui şir de "jocuri şi glume", în care barierele anduranţei vor fi testate iar demonii vor ieşi la lumină. Pentru că Martha i-a invitat la ei acasă pe noii veniţi în campusul universitar, blondul Nick şi naiva lui soţie, Honey. Ceea ce urmează va demonstra că nimic nu e mai irezistibil şi mai terifiant decât cruzimea şi că adevărul şi iluzia pot spune uneori aceeaşi poveste.

Producţia prilejuieste reîntalnirea spectatorilor bucureşteni cu cea mai tânără distribuţie care a interpretat vreodată acest text pe o scenă profesionistă: Florina Gleznea (Martha) şi Ionuţ Grama (George) joacă rolurile cuplului de vârstă mijlocie. Celor doi li se alatură Sînziana Nicola (Honey) şi Emil Măndănac (Nick). Regia şi scenografia sunt semnate de Mariana Cămărăşan şi Alexandra Penciuc, cunoscute publicului pentru spectacolele Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva de la Teatrul Odeon şi Amalia respiră adânc la Teatrul Act (spectacol premiat cu UNITER pentru debut in 2008 şi prezent, de asemenea, în ediţia 2011 a Festivalului UNDERCLOUD).
 
Inedită este, nu în ultimul rând, reîntâlnirea cu varianta nouă, savuroasă şi necenzurată a textului. În România, traducerea realizată de Ionuţ Grama a devenit, prin acest spectacol, traducerea naţională autorizată. Astfel, acest text, devenit celebru la momentul apariţiei lui pentru demitizarea ideii de familie şi de succes, ne vorbeşte azi în mod zguduitor despre refugiul în iluzie şi frica de adevăr.
 
Un spectacol de Mariana Cămărăşan şi Alexandra Penciuc.
Distribuţia: Florina Gleznea, Ionuţ Grama, Sînziana Nicola, Emil Măndănac
Traducerea: Ionuţ Grama
 
Biletele se pot procura pe www.bilete.rowww.vreaubilet.ro sau direct pe Lipscani 53, La Muse, zilnic între orele 14:00-23:00.
 
Contacte:
Ionuţ Grama:  0722 373 527 | [email protected]
Compania de teatru D'aya: 0727 100 856 | [email protected] | www.daya.ro
La Muse:  0734 000 236 | 0745 024 217 | Str. Lipscani nr.53

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus