decembrie 2011
Festivalul de film B-EST, 2012
Festivalul Internaţional de Film Bucureşti, ajuns la cea de-a 8-a ediţie, va avea loc în perioada 19-25 martie 2012 şi îl are drept invitat de onoare şi Preşedinte al Juriului pe producătorul britanic de origine germană Jan Harlan, din a cărui filmografie fac parte titluri precum Full Metal Jacket, Eyes Wide Shut sau A.I. Artificial Intelligence.

Cumnat al legendarului Stanley Kubrick, Jan Harlan vine la Bucureşti în dublă calitate: pe lângă misiunea de a juriza filmele alese de Directorul Artistic al festivalului, Andrei Creţulescu, Jan Harlan va prezenta şi o scurtă retrospectivă Kubrick ce stă sub semnul aniversar al A Clockwork Orange (în 2012 se împlinesc 40 de ani de la premiera oficială a filmului), prezentat în capitală într-o versiune restaurată digital.


Alături de A Clockwork Orange, mini-retrospectiva Kubrick de la Bucureşti va mai include filmele The Shining (1980, ecranizare a romanului omonim scris de Steven King), prezentat în versiunea Director's Cut, restaurată digital în 200, Barry Lyndon (laureat cu patru premii Oscar în 1976), restaurat digital în 2011 şi documentarul Stanley Kubrick: A Life in Pictures (narat de Tom Cruise), care cronichează viaţa şi cariera regizorului cu ajutorul unor inedite fotografii şi filme de familie, precum şi a intervenţiilor foştilor săi colaboratori.

Conceput ca un festival axat pe cinema-ul independent, care încurajează curentele şi perspectivele alternative ce nu-şi găsesc, de obicei, locul în programele cinematografelor româneşti, care descoperă noi talente şi promovează tineri cineaşti, Festivalul Internaţional de Film Bucureşti este cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj.
 
Festivalul Internaţional de Film Bucureşti este organizat de Fundaţia Culturală CHARTA în parteneriat cu "NOI" MEDIA - PRINT, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), al Ministerului Culturii şi Patrimoniului National şi al Primăriei Municipiului Bucureşti.


Descarcă broşura Festivalului Internaţional de Film "Bucureşti", 2012 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus