Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film Berlin, 2012

România are succes la Berlinala 2012


februarie 2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Luni seara, 13 februarie 2012, a avut loc cu sprijinul Institutului Cultural Român din Berlin premiera filmului Toată lumea din familia noastră, în regia lui Radu Jude, în cadrul secţiunii Forum de la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Pelicula tratează cu umor povestea tristă a unui tată şi a fiicei lui, care vor să petreacă împreună o vacanţă ca-n rai, însă rămân prinşi în iadul relaţiilor de familie de pe pământ. Filmul îi are în rolurile principale pe Şerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sîrbu şi Gabriel Spahiu, cu apariţia extraordinară a cunoscuţilor actori Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu şi Alexandru Arinel. Scenariul este semnat de Radu Jude şi Corina Sabău.

Regizorul Radu Jude a avut ocazia de a prezenta sălii pline de cinema pe actorii principali şi o parte din echipa de producţie. Micuţa, dar carismatica Sofia Nicolaescu a răspuns cu dezinvoltură întrebărilor moderatorului, spre încântarea publicului prezent. Extrem de receptivi la problematica abordată în film, spectatorii s-au bucurat după proiecţie de o lungă discuţie cu regizorul şi echipa de filmare.

Tot luni a avut loc cu implicarea ICR Berlin şi petrecerea filmului românesc din cadrul Berlinalei. Pe ritmurile dictate de DJ K'lu s-au adunat în Roter Salon din Berlin pe lângă starurile şi reprezentanţii industriei cinematografice din România şi actori şi regizori străini, producători şi distribuitori de film din întreaga lume.

Ana Ularu a reprezentat România la Berlinale Shooting Star. Ea a participat la o întâlnire cu preşedintele Germaniei, Christian Wulff, la reşedinţa berlineză din Palatul Bellevue. Totodată, cei 10 actori nominalizaţi ca Shooting Stars au avut întâlniri cu importanţi agenţi de casting din Europa şi Statele Unite ale Americii. Programul Shooting Star a luat sfârşit luni cu decernarea trofeelor. Ana Ularu a declarat pentru ICR că Berlinul este oraşul ei de suflet.

Duminică a avut loc proiecţia Diaz - Don't Clean Up This Blood (regia: Daniele Vicari), o coproducţie Mandragora Movies. România a umplut sala de la Friedrichstadtpalast, cu o capacitate de 1.895 de locuri. Pelicula arată raidul brutal al poliţiei italiene asupra unui grup de protestatari dormind într-o şcoală în timpul summitului G8 din 2001, în Genova. La proiecţie au fost prezenţi o parte din actorii români: Monica Bârlădeanu, Andrei Mateiu şi Cosmin Seleşi, dar şi producătorul Bobby Păunescu.

Standul României din cadrul Berlinale European Filmmarket, organizat de APFR şi susţinut de ICR Berlin, a avut de asemenea un real succes, market-ul înregistrând un număr record de vizitatori în primele trei zile de festival. Toate articolele despre Festivalul de film Berlin, 2012


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 La Festivalul Internaţional de film de la Berlin, 2012, Ioana Flora + Tony Gatlif + Juliette Binoche, Comunicat de presă
 Palmares alb/negru - Berlinala, 2012, Irina Margareta Nistor
 Berlinale 2012: Porn Royale, Codruţa Creţulescu
 Berlinale 2012: Nimic despre Berlinale - Hugo, Codruţa Creţulescu
 Ana Ularu, noul rockstar al Berlinalei 2012, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Festivalul de film Berlin, 2012


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer