ianuarie 2012
Festivalul de film Berlin, 2012
Lungmetrajul Cristian, în regia lui Tudor Giurgiu, produs de Libra Film Productions, a fost selectat la Berlinale Co-Production Market, ce va avea loc în perioada 12-14 februarie în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin (9-19 februarie 2012). Filmul lui Tudor Giurgiu spune povestea unui tânăr procuror, care anchetează un complicat caz de corupţie.
 
Cristian este produs de Libra Film Productions şi beneficiază de finanţare de la Centrul Naţional al Cinematografiei, precum şi sprijin din partea Programului Media al Uniunii Europene. Bugetul aproximativ al filmului este de 1 milion de euro, iar filmările sunt programate pentru toamna anului 2012. Cristian participă în cadrul market-ului alături de alte 24 de proiecte de lungmetraj, selectate dintr-un număr de 311 de aplicaţii înscrise.
 
Majoritatea proiectelor selectate la Berlinale Co-Production Market poartă semnătura unor regizori prezenţi la ediţiile anterioare ale Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, precum Gustavo Taretto, Giulio Manfredonia, Marcela Said, Taika Waititi, Hans Petter Moland, Alexei Popogrebsky, Petri Kotwica, Ruben Östlund, Ineke Houtman sau Chico Teixeira.
 
Considerat o casă internaţională pentru producători de film şi finanţatori, Berlinale Co-Production Market reuneşte anual peste 450 de profesionişti din industria de film. Pe parcursul celor trei zile, producătorii de film selectaţi în cadrul market-ului au ocazia să-şi prezinte proiectele unor potenţiali finanţatori sau parteneri, în cadrul unor întâlniri speciale, organizate de echipa Co-production market.
 
Libra Film Productions este o casă de producţie de film şi TV independentă, înfiinţată în 1994, orientată spre producţia de filme de lung metraj, programe TV, dar şi filme de scurtmetraj şi documentare. Printre filmele produse de de Libra Film se numără Marele jaf comunist, de Alexandru Solomon, Legături bolnăvicioase, de Tudor Giurgiu, Katalin Varga, de Peter Strickland, debutul regizoral al actriţei Fanny Ardant, Cenuşă şi sânge, Întâlniri încrucişate de Anca Damian, Australia, de Claudiu Mitcu, Drumul păsărilor de Klara Trencsenyi şi Vlad Naumescu, Copiii uraniului, de Adina Popescu şi Iulian Ghervas.
 
Printre proiectele din perioada 2012-2013 se numără lungmetrajul Despre oameni şi melci, de Tudor Giurgiu, o co-producţie cu Agat Films (Franţa), ce urmează să fie lansat la mijlocul anului 2012, Undeva la Palilula, de Silviu Purcărete, unul dintre cele mai costisitoare filme locale făcute recent (buget de 1,9 milioane de euro), dar şi două alte filme de debut - Breaking News, în regia Iuliei Rugină, şi Câinele Japonez, în regia lui Tudor Cristain Jurgiu.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus