Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film Berlin, 2012

Toată lumea din familia noastră, singurul lungmetraj românesc de la Berlinale 2012


ianuarie 2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Radu Jude, Toată lumea din familia noastră, va fi proiectat în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în secţiunea Forum. Evenimentul va avea loc luna viitoare, în perioada 9-19 februarie 2012. Producţia semnată de Radu Jude este singurul lungmetraj românesc din programul Berlinale din 2012.
 
Radu Jude se întoarce la Berlin cu cel mai recent film al său, după ce în 2009 lungmetrajul de debut, Cea mai fericită fată din lume, a câştigat Premiul C.I.C.A.E, acordat de Confederaţia Internaţională a Cinematografelor de Artă.
 
Toată lumea din familia noastră tratează cu umor povestea tristă a unui tată şi a fiicei lui, care vor să petreacă împreună o vacanţă ca-n rai, însă deocamdată sînt prinşi în iadul relaţiilor de familie de pe pămînt. Filmul îi are în rolurile principale pe Şerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sîrbu şi Gabriel Spahiu, cu apariţia extraordinară a cunoscuţilor actori Tamara Buciuceanu-Botez,  Stela Popescu şi Alexandru Arşinel. Scenariul este semnat de Radu Jude şi Corina Sabău, autoarea romanului Bloc 29, apartamentul 1.

 

Radu Jude este regizorul scurtmetrajelor câştigătoare a numeroase premii, Lampa cu căciulă şi Alexandra. Lungmetrajul său de debut, Cea mai fericită fată din lume, a câştigat  premiul FIPRESCI la Sofia IFF şi IndieLisboa IFF, premiul Golden Tower - Palic European IFF şi Award Cine-Ecole - ACID Program Cannes şi a fost selecţionat în peste 60 de festivaluri de film.

Toată lumea din familia noastră a fost dezvoltat în cadrul CineLink, Festivalul de Film de la Sarajevo, şi CrossRoads, Co-Production Forum, organizat de Thessaloniki International Film Festival, iar la Sofia Meetings a fost premiat cu Best Pitch Award. Proiectul este susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei, Eurimages, HBO România, Teleclub şi City Cinema. Filmul este o producţie Hi Film, în coproducţie cu Circe Films (Olanda) şi Abis Studio (România). Toate articolele despre Festivalul de film Berlin, 2012


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 La Festivalul Internaţional de film de la Berlin, 2012, Ioana Flora + Tony Gatlif + Juliette Binoche, Comunicat de presă
 Palmares alb/negru - Berlinala, 2012, Irina-Margareta Nistor
 Berlinale 2012: Porn Royale, Codruţa Creţulescu
 Berlinale 2012: Nimic despre Berlinale - Hugo, Codruţa Creţulescu
 Ana Ularu, noul rockstar al Berlinalei 2012, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Festivalul de film Berlin, 2012


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer