februarie 2012
Festivalul de film Berlin, 2012

Ana Ularu este unul dintre cei mai buni 10 actori tineri din Europa. "Legenda" cinematografiei John Hurt i-a înmânat zilele trecute trofeul Shooting Stars, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, într-una din cele mai aspiraţionale seri de gală pentru tinerii actori din industria cinematografică europeană. În sala din Berlinale Palast se afla şi controversatul actor Billy Bob Thornton, fostul soţ al Angelinei Jolie, care i-a aplaudat minute în şir pe cei 10 actori selectaţi în prestigiosul program Shooting Stars în 2012.

 

Poate că deja am spus de prea multe ori ceva axiomatic: a fost o experienţă superbă! Dar adevărata stare se insinuează abia acum, când bagajele sunt gata. Dorul de nebunia, ritmul, energia şi frumuseţea unei perioade unice şi senzaţia de mulţumire şi recunoştinţă. Pentru că asta mi s-a oferit, a declarat Ana Ularu despre experienţa ei în programul care a lansat carierele internaţionale unor nume precum Daniel Craig sau Rachel Weisz.

 

Juriul Shooting Stars a ales-o pe Ana pentru că "în Periferic, Ularu nu numai că duce pe umeri întreaga poveste, dar o face cu magnetism, complexitate şi dă credibilitate unui personaj dificil. Dură şi în acelasi timp vulnerabilă, Ana are o prezenţă fizică uluitoare şi, în acelaşi timp, adaptabilă. La ea, ochii sunt într-adevăr o oglindă a sufletului."Alături de Ana, au mai primit trofeul Shooting Stars: Adèle Haenel (Franţa), Anna Maria Mühe (Germania), Antonia Campbell-Hughes (Irlanda), Hilmar Guðjónsson (Islanda), Isabella Ragonese (Italia), Jakub Gierszał (Polonia), Bill Skarsgård (Suedia), Max Hubacher (Elveţia) şi Riz Ahmed (Marea Britanie).
 

Tinerii, selectaţi de un juriu format din profesionişti ai industriei mondiale de film, au intrat într-un program intensiv de 3 zile (11-13 februarie 2012) în care au avut întâlniri cu directori de casting, producători şi regizori, un workshop cu agenţi internaţionali, şedinţe foto, o conferinţă de presă internaţională, totul culminând cu ceremonia de decernare a Premiilor Shooting Stars în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, luni seara.

 

Pe covorul roşu, Ana a purtat rochia "Lexy" maxi, din colecţia de primăvară-vară 2012 a Mariei Lucia Hohan. Amintind de clasicele siluete antice, dar având o abordare modernă, "Lexy" este o rochie cu spatele aproape gol, parţial acoperit de tulle invizibil nude, creată dintr-un fluid tulle de mătase roz-zmeură, drapată şi plisată. Multe din rochiile Mariei Lucia Hohan au fost deja alese de celebrităţi din lumea internaţională a filmului. Ţinutele sunt preferate la Cannes sau la Hollywood pentru croiurile simple şi delicateţea culorilor, decalate pe ţesături fine şi fragile, şi primesc mereu cele mai bune cronici din partea presei de specialitate. În acelaşi spirit, Ana nu a ales brandurile internaţionale propuse de organizatori, ci a purtat pantofi creaţi de designerul Mihai Albu.

Ana Ularu are 26 de ani şi este absolventă a Universitătii de Artă Teatrală si Cinematografică. De la 8 ani joacă în filme de lung şi scurtmetraj, piese de teatru şi seriale TV. Pentru rolul din Periferic (regia: Bogdan Apetri), Ana a primit Premiul pentru Cea mai bună actrită la Festivalul de Film de la Salonic şi trofeul Boccalino - Premiul Criticii Elveţiene pentru Cea mai bună actriţă, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno. De remarcat producţii ca Turkey Girl, un scurtmetraj realizat de Cristian Mungiu şi inclus în proiectul internaţional Lost and Found, Italiencele (regia: Napoleon Helmis), Hârtia va fi albastră (regia: Radu Muntean) şi Youth Without Youth (regia: Francis Ford Coppola).

Ajuns la a 15-a ediţie, programul Shooting Stars este organizat de European Film Promotion (EFP) în colaborare cu organizaţiile membre ale EFP printre care se numără şi Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (Romanian Film Promotion). Shooting Stars este sprijinit de Programul MEDIA al Uniunii Europene şi are ca scop promovarea pe plan internaţional a celor mai talentaţi tineri actori europeni, cărora le facilitează întâlnirea cu membri importanţi ai industriei cinematografice (agenţi, directori de casting, actori consacraţi, regizori, producători de renume).

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus