martie 2012
Festivalul de Flamenco, 2012
Chitaristul Pablo Sainz Villegas la Bucureşti în cadrul Festivalului de Flamenco.

Instituto Cervantes Bucureşti şi Ambasada Spaniei în România îi invită pe iubitorii chitarei flamenco la un recital excepţional cu Pablo Sáinz Villegas - încă unul dintre evenimentele remarcabile ale celei de-a treia ediţii a Festivalului Flamenco Clasic şi Noile Genuri, organizat în Capitală în perioada 3 - 26 martie 2012.

 Sâmbătă, 10 martie 2012, ora 19:00, Sala Mare a Ateneului
Influenţa flamenco în muzica spaniolă
În program: Turina, Tarrega, Rodrigo, Albéniz, Giménez



 Duminică, 11 martie 2012, ora 19:00, Sala Radio
Chitara clasică în Europa şi America
În program: Villa Lobos, J.S.Bach, A. Lauro, J. Rodrigo, A. Barrios, C. Domeniconi



 
Pablo Sáinz Villegas (la Rioja, 1977) este considerat de critici drept unul dintre cei mai buni chitarişti ai noii generaţii. De-a lungul carierei sale, a concertat în peste treizeci de ţări, pe scenele unor instituţii muzicale de prestigiu ca Philharmonie din Berlin, Carnegie Hall din New York, Sala Verdi din Milano sau Musikverein din Viena.

A debutat alături de New York Philharmonic Orchestra interpretînd Concertul din Aranjuez la Avery Fisher Hall din Lincoln Center la New York şi a devenit aproape imediat un nume de refeinţă al chitarei de concert simfonic.

Ca urmare a succesului înregistrat peste tot în lume, nu e deloc surprinzător că numele tînărului chitarist apare frecvent pe afişele Teatrului Ceaikovski sau ale Filarmonicii din Sankt Petersburg. Interpretările lui, cu o tehnică impecabilă dublată de emoţie şi prezenţă scenică, se transformă într-un dialog aproape transparent cu publicul.

Pablo Sáinz Villegas a primit peste treizeci de premii internaţionale de chitară, printre care amintim premiile Andrés Segovia, Francisco Tárrega şi Christopher Parkening. A fost distins, de asemenea, cu Premiul Ojo Critico, oferit de Radio Nacional de España la categoria Muzică Clasică, fiind prima oară cînd acest premiu i se acordă unui chitarist.

A realizat înregistrări pentru Naxos cu Sequenza XI de Luciano Berio şi un disc complet de muzică spaniolă care include două premiere mondiale: Cinco Anécdotas de Andrés Segovia şi Sonata-Fantasía de Federico Moreno-Torroba. Această înregistrare i-a adus distincţia "Discul săptămînii" al revistei Musik-Heute. În paralel cu activitatea concertistică, Pablo Sainz Villegas a predat clase de măiestrie la Royal College of Music din Londra, la Guildhall School of Music and Drama, la National University din Australia şi la Fundaţia Príncipe de Asturias.

Pablo Sáinz Villegas este şi fondatorul unui proiect filantropic numit El legado de la música sin fronteras, al cărui scop este cel de a ajuta copiii şi adolescenţii cu resurse financiare modeste să se apropie de muzică şi, astfel, să creeze punţi muzicale, personale şi emoţionale între diferite culturi.

Biletele au fost puse în vînzare la casele de bilete ale sălilor de concerte. Pentru Sala Radio, biletele se pot achiziţiona şi prin Eventim.ro

Urmează în Festivalul de Flamenco:

15 şi 16 martie 2012, ora 19:30
Sala ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti
Concert David Palomar. Cante flamenco
www.david-palomar.com



24 martie 2012, ora 19:00
Sala mare a Ateneului Român
Recital de pian: Jorge Federico Osorio
www.jorgefedericoosorio.com


25 şi 26 martie 2012, ora 19:00
Sala de Concerte de Radiodifuziunii Române
Între două lumi: Duo Jorge Pardo (saxofon) & Isaac Turienzo (pian)
http://jorgepardo.com/; www.isaacturienzo.com


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus