martie 2012
Festivalul Internaţional de film NexT, 2012
La cea de-a şasea ediţie NexT (28 martie-1 aprilie 2012), programul de suflet al festivalului - Cristi & Otto (filme realizate de Cristian Nemescu şi Andrei Toncu) - se va desfăşura atât în sala de cinema cât şi în săli neconvenţionale din Bucureşti şi Târgu Mureş. Filmele vor putea fi vizionate în cadrul a patru proiecţii care vor avea loc vineri, 30 martie şi sâmbătă, 31 martie 2012.

În Bucureşti, filmele semnate de Cristian Nemescu şi Andrei Toncu, în calitate de regizor, respectiv sound-designer, vor putea fi văzute la Turbohalle şi la Cinema Studio. Turbohalle, o nouă uzină deschisă în plină criză pe Platforma Industrială Militari - uzina de frumos - este mai mult decât un club, este un loc care va găzdui, pe lângă concerte şi live performance-uri ale unor DJ cunoscuţi şi expoziţii de artă contemporană, târguri de fashion şi proiecţii de filme. Vineri 30 martie 2012 de la ora 20.00, Turbohalle va găzdui proiecţia scurtmetrajelor realizate de Cristian Nemescu şi Andrei Toncu. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

În ziua următoare, sâmbătă 31 martie 2012, de la ora 16:45, la Cinema Studio va fi proiectat lungmetrajul California Dreamin' (nesfârşit). Filmul a câştigat o serie de premii importante, printre care Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2007 şi a fost prezentat în numeroase festivaluri.

Pentru prima dată anul acesta, Festivalul NexT ajunge la Târgu Mureş. Scurtmetrajele din proiecţia specială Cristi & Otto vor putea fi vizionate vineri, 30 martie 2012, de la ora 19.00 şi sâmbătă, 31 martie de la ora 18:00, în cafeneaua J'ai Bistrot. Accesul este liber.

Cei care au lucrat cu Cristian Nemescu şi Andrei Toncu şi care i-au îndrăgit îşi amintesc despre cei doi în spotul următor:


Pentru că unul dintre pariurile Festivalului NexT este acela că foştii săi concurenţi vor deveni nume importante în industria filmului, programul Şi ei au fost NexT Generation aduce şi anul acesta la Bucureşti două lungmetraje foarte bine primite de critici şi festivaluri: Hesher (regia Spencer Susser) şi Littlerock (regia Mike Ott).


Spencer Susser a făcut parte din competiţia Festivalului NexT în 2008 cu scurtmetrajul "I Love Sarah Jane iar anul acesta revine cu lungmetrajul său de debut Hesher, un film veridic, curajos şi mai ales rock (cele mai multe melodii de pe coloana sonoră sunt cântate de Metallica sau Motorhead). Producţia a avut premiera în competiţia Festivalul de Film de la Sundance, iar în rolurile principale se regăsesc Joseph Gordon-Levitt (3rd Rock from the Sun, (500) Days of Summer, Inception), tânărul actor Devin Brochu şi Natalie Portman, care este de altfel şi unul dintre producătorii filmului. Hesher va putea fi vizionat chiar în prima zi de festival, pe 28 martie 2012, de la ora 18:30, la Cinema Studio.


Cel de-al doilea film din programul Şi ei au fost NexT Generation este Littlerock, în regia lui Mike Ott, al cărui scurtmetraj A.Effect a fost în competiţia NexT 2009. Mike Ott este considerat unul dintre cei mai promiţători tineri regizori independenţi americani, câştigând "Someone to Watch Award" la Independent Spirit Awards. Lungmetrajul Littlerock a fost prezentat în peste 20 de festivaluri internaţionale şi a fost distins cu multiple premii, printre care şi Premiul Publicului la AFI Fest în 2010. Filmul va fi proiectat la NexT joi, 29 martie 2012 de la ora 18:00 la Cinema Studio. Publicul îl va putea întâlni pe Mike Ott anul acesta la NexT, atât la proiecţia filmului său, cât şi la seminarul de regie de film pe care îl va susţine pe data de 30 martie 2012, de la ora 12.00, la Café Verona Cărtureşti - "Pasul de la scurt la lungmetraj pentru regizorii independenţi". Seminariile NexT sunt prezentate de JTI iar accesul este liber.


Biletele la programul Şi ei au fost NexT Generation costă 10 lei (7 lei pentru studenţi).

Festivalul Internaţional de Film NexT va avea loc între 28 martie şi 1 aprilie 2012 la Cinema Scala şi Cinema Studio, iar seminariile, prezentate de JTI, se vor desfăşura la Café Verona Cărtureşti.

Abonamentele sunt disponibile pe site-ul ticketfan.ro şi în reţeaua Ticket Fan (în magazinele Flanco şi la Librăria Engleză Anthony Frost). Spectatorii pot opta între diferite tipuri de abonamente şi bilete iar studenţii beneficiază de preţ redus: Festival Pass (100 Lei)/Festival Pass pentru studenţi (90 Lei), abonament 10 proiecţii (80 Lei)/abonament 10 proiecţii student (60 Lei), abonament 5 proiecţii (40 Lei)/abonament 5 proiecţii studenţi (30 Lei). O proiecţie cuprinde un calup de scurtmetraje, cu o durată totală de aproximativ 120 de minute. Singura excepţie este programul NexT Generation, care prezintă filme de lungmetraj.

Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară şi în 2012 sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în "Viziunea pe 30 de ani pentru România" a Casei Regale.

Festivalul Internaţional de Film NexT beneficiază de sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.

Cu sprijinul: CNC, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional
Recomandat de Radio ZU
Partener de comunicare: Vodafone
Susţinut de: UTV, Cocor Media Channel, TVR INFO, Cinemagia
Parteneri: Institutul Cultural Român, JTI, Cărtureşti, Stage Expert, Abis, Kodak CineLabs Romania, Cartoon Network, Noumax, HBO, UPS, Mobila Dalin, Editura Trei, UNATC, Institutul Cervantes, Goethe Institut, Ambasada Statului Israel, Ambasada Suediei, Centrul Cultural Ungar, Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Institutul CAMOES, J'ai Bistrot, Turbohalle, La Fântâna, Pas Boutique
Parteneri media: Romantic Fm, Gazeta Sporturilor, 24 FUN, Kamikaze, BeWhere, TATAIA, Feeder.ro, orasulm.eu, urban.ro, Trilulilu.ro, gsp.ro, Liternet.ro, Filmreporter.ro, Peteava.ro, CinemaRX.ro, Modernism.ro, Hypestreet.ro
NexT Kids este un program prezentat de Cartoon Network, susţinut de Itsy Bitsy şi Gazeta Sporturilor şi promovat de urbankid.ro şi prokid.ro.
Clubul festivalului: Coyote Cafe.
Bilete disponibile prin Ticket Fan.

Descarcă broşura NexT, 2012 aici..
Descarcă programul NexT, 2012 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus