martie 2012
Festivalul de film B-EST, 2012
Ieri, 19 martie 2012, a început Festivalul Internaţional de Film Bucureşti, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lung-metraj. Protagonistul Ceremoniei de deschidere a fost regizorul Radu Mihăileanu, invitatul de onoare al festivalului, care şi-a prezentat cel mai recent film, La source des femmes / Izvorul femeilor, în faţa unei săli arhipline. Proiecţia a fost urmată de minute întregi de aplauze şi de un emoţionant Q&A de 30 de minute. Filmul se va relua în această seară, de la ora 20:00, la Sala Elvira Popescu, cu subtitrare în limba franceză.

Competiţia Bucureşti IFF începe astăzi în forţă, cu coproducţia româno-italiană Sette opere di misericordia / Şapte opere de milostenie, în regia fraţilor Gianluca şi Massimiliano de Serio, ce va fi proiectată începând cu ora 19:00 la Cinema Studio, în prezenţa echipei.


Tot la Cinema Studio la ora 21:00 se difuzează, în avanpremieră în România, tulburătorul We Need to Talk about Kevin / Trebuie să vorbim despre Kevin, al regizoarei britanice Lynne Ramsay şi cu Tilda Swinton în rolul principal, prezentat în afara competiţiei.

De asemenea în afara competiţiei, la Cinema Studio, începând cu ora 17:00 se va difuza Hanezu, spiritul munţilor, un nou poem în imagini semnat de Naomi Kawase, iar la Sala Elvira Popescu, începând cu ora 18:00, publicul va avea ocazia să savureze producţia franco-belgiană Les geants / Uriaşii, un coming-of-age emoţionant regizat de Bouli Lanners.


Tot astăzi, la ora 19:00, încep şi proiecţiile la Studioul Horia Bernea (MŢR), cu Detectivul Dee şi misterul flăcării fantomă, cea mai recentă aventură fantastică marca Tsui Hark, cu un Andy Lau de zile mari în rolul titular.

Cea de-a 8-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti se desfăşoară timp de o săptămână la Cinema Studio, Studioul Horia Bernea (MŢR) şi Sala Elvira Popescu.
****
Festivalul International de Film Bucuresti este organizat de Fundaţia Culturală CHARTA în parteneriat cu FUNDAŢIA CULTURALĂ ART PROMO, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Centrului Cultural European Sector 6 şi al Primăriei Sectorului 6.
Partener al evenimentului: Realitatea TV
Transportator oficial al festivalului: Tarom
Parteneri oficiali: DHL, Ţiriac Auto, Air France, Howard Johnson Grand Plaza, Primăria Sectorului 1
Parteneri tradiţionali: Uniunea Cineaştilor din România, Institut Français de Bucarest şi Kodak Cinelabs România.
Parteneri media: 24Fun, Radio Guerilla, Cinemagia, BeWhere, Kamikaze, Filmreporter, Liternet, Cinefan, Cineblog.info, Raluk.ro, 121, Port.ro, www.promoafaceri.com, www.mymagicstar.com, www.realitatea.net, ArtAct Magazine, aldmovieland.blogspot.com, www.studentie.ro, Chestii Urbane.


Descarcă broşura Festivalului Internaţional de Film "Bucureşti", 2012 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus