aprilie 2012
Festivalul de film Cannes, 2012
Producătorul Monica Lăzurean-Gorgan va participa la ediţia din 2012 a programului Producers on the Move, organizat de European Film Promotion în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cannes (16 - 27 mai 2012).
 
Înfiinţat în 2000, Producers on the Move este unul dintre cele mai cunoscute programe de promovare a talentelor din industria cinematografică europeană implementate de reţeaua European Film Promotion, la care APFR a aderat în 2006. Programul, care se desfăşoară pe parcursul a patru zile, dă ocazia celor 25 de producători selectaţi să îşi prezinte proiectele în faţa industriei internaţionale de film, precum şi să intre în contact cu cei mai importanţi reprezentanţi ai cinematografiei.
 
Monica Lăzurean-Gorgan este producător şi cofondator al casei de producţie de film 4 Proof Film. Monica a produs atât filme de scurtmetraj, precum Colivia de Adrian Sitaru, film multipremiat la diverse festivaluri de film internaţionale, dar şi lungmetraje, printre care se numără Visul lui Adalbert de Gabriel Achim sau Domestic de Adrian Sitaru, film aflat în postproducţie. Este producatorul proiectului de lungmetraj ficţiune Nu mă atinge-mă de Adina Pintilie, proiect selectat în cadrul L'Atelier Cinefondation din cadrul festivalului de film de la Cannes. În prezent, Monica dezvoltă câteva proiecte de lungmetraj printre care şi documentarul Circuit, unde este şi co-regizor, proiectul fiind o coproducţie cu Austria şi Germania. În 2011, documentarul produs şi coregizat de Monica Lăzurean-Gorgan, Votul meu a fost selectat în cadrul festivalului de film de la Rotterdam şi premiat la festivalul de film de la Sarajevo.

 
"Atunci când eşti selectat într-un program ca Producers on the Move nu poţi decât să te bucuri, deoarece este o sursă importantă de inspiraţie pentru proiectele pe care le dezvolţi. Întâlneşti oameni cu care împarţi aceleaşi idei şi energie pentru viitoare filme, eşti la curent cu ceea ce se întâmplă în Europa. Îţi dă încredere în ceea ce faci şi este o altă formă de a-ţi confirma că eforturile şi energia ta sunt îndreptate spre proiecte de film care merită toată atenţia cuvenită", a declarat Monica.

Dezvoltată an de an în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, Producers on the Move a reunit până în prezent 218 producători europeni de film care au avut şansa să fie introduşi reprezentanţilor industriei de film. Până în prezent, România a fost reprezentată în cadrul acestui program prin producătorii: Oana Giurgiu (2008), Daniel Mitulescu (2009) Dan Burlac (2010) şi Ada Solomon (2011). Anual, prezenţa României în programul Producers on the Move a fost sustinută de către Centrul Naţional al Cinematografiei.
 
Lista completă a producătorilor selectaţi în programul Producers on the Move 2012:
 
Constanze Schumann, Allegro Film, Austria
Stephan Komandarev, Argo Film, Bulgaria
Siniša Juričić, Nukleus Film, Croatia
Ondřej Zima, Evolution Films, Cehia
Signe Leick Jensen, Toolbox Film, Danemarca
Liisa Penttilä, Edith Film, Finlanda
Hélène Cases, Lionceau Films, Franta
Vladimer Katcharava, 20 Steps Productions, Georgia
Nicole Gerhards, NiKo Film, Germania
Alexandra Boussiou, Wrong Men, Grecia
Judith Stalter, Laokoon Filmgroup, Ungaria
Arnar Knútsson, Filmus Productions, Islanda

Morgan Bushe, Fastnet Films, Irlanda

Alessandro Borrelli, La Sarraz Pictures, Italia
Donatas Žvalionis, Meed Films, Lituania
Robert Naskov, Kino Oko Production, Macedonia
Trent, NFI Productions, Olanda
Brede Hovland, Motlys, Norvegia
Marta Laryssa Plucińska, Federico Film, Polonia

Monica Lazurean-Gorgan, 4 Proof Film, România
Aleš Pavlin, Perfo, Slovenia
David Matamoros, Zentropa Spain, Spania
Sandra Harms, Sonet Film, Suedia
David Epiney, Alina Film, Elveţia
Tracy O'Riordan, Moonspun Films, Marea Britanie

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus