septembrie 2012
Les Films de Cannes à Bucarest, 2012
Les Films de Cannes à Bucarest, 2012, le rezervă spectatorilor o serie de suprize anul acesta, între 19 şi 25 octombrie 2012, la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu - filme aduse direct de la Cannes, în premieră sau în proiecţii unice, unele la scurtă vreme după lansarea în ţările de origine, invitaţi de marcă şi masterclass-uri. Pentru cinefili, va fi o ocazie unică să vadă câteva dintre cele mai discutate filme ale anului.

Unul dintre ele este Cosmopolis, în regia lui David Cronenberg, cu noul star hollywoodian Robert Pattinson într-un rol care îi confirmă pe deplin potenţialul. Proiectat în competiţia Festivalului de la Cannes, 2012, filmul va rula în două proiecţii unice la Bucureşti, neavând încă distribuitor în România.

Amintind de eXistenZ, al aceluiaşi Cronenberg, Cosmopolis capturează perfect lumea complexă şi cinică a lui Don DeLillo, autorul romanului care stă la baza filmului. Robert Pattinson este Eric Packer, un miliardar de 28 de ani care pare să conducă universul din limuzina lui albă, într-un New York al secolului al XXI-lea străbătut de revolte anti-globalizare. Un simplu tuns provoacă însă o odissee neobişnuită printr-o lume în destrămare, lipsită de afecţiune, victimă a visului american eşuat. În film joacă şi Juliette Binoche, Samantha Morton, Sarah Gadon sau Paul Giamatti. Trailer şi galerie foto, la pagina filmului.


Înaintea premierei, la Meeting Point-ul festivalului va avea loc lansarea oficială a cărţii lui Don DeLillo, apărută în colecţia "Biblioteca Polirom" (coordonator Bogdan Alexandru-Stănescu), în traducerea Veronicăi D. Niculescu. Despre cel de-al 13-lea roman al celebrului scriitor şi transpunerea lui pe marele ecran vor vorbi critici literari şi de film.

Les Films de Cannes à Bucarest se va deschide pe 19 octombrie 2012, la Cinema Studio, cu 7 Days in Havana, un fascinant portret colectiv al Havanei de astăzi, semnat de şapte dintre cei mai în vogă cineaşti ai momentului. După dealuri, în regia lui Cristian Mungiu, va închide cea de-a treia ediţie, pe 25 octombrie.

În premieră, spectatorii vor vedea şi Killing Them Softly, în regia lui Andrew Dominik, cu Brad Pitt cap de afiş, Holy Motors, în regia lui Leos Carax, cel mai interesant experiment vizual şi scenaristic al ediţiei de anul acesta a Festivalului de la Cannes, şi Adieu Berthe ou l'enterrement de mémé, de Bruno Podalydès, o comedie care a încântat publicul de la Cannes.  


Festivalul a fost iniţiat în 2010
de Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux, cu concursul Institutului Francez din Bucureşti şi cu sprijinul financiar al Centrului Naţional al Cinematografiei. Festivalul beneficiază de sprijinul distribuitorului român Independenţa Film.

***
Partenerii evenimentului sunt Orange România, BMW Group România, Groupama Asigurări, Petrom, Apa Nova Bucureşti, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză din România (CCIFER), Hotel Epoque.
Maşina oficială a evenimentului va fi noul BMW Seria 7.
Parteneri media: Digi 24, România Liberă, Hotnews.ro, Ziare.com, BeWhere, LiterNet.ro, Port.ro, Cinemarx.ro, Urban.ro, Studentie.ro, Filmreporter.ro, b365.ro, Cinefan.ro, Decât o revistă, Smile Media, Spectacular TV, Cărtureşti.
Noutăţile, informaţiile despre bilete şi programul Les Films de Cannes à Bucarest vor putea fi consultate pe site-ul www.filmedefestival.ro. Pentru informaţii suplimentare, ne puteţi contacta pe adresa [email protected] sau la 0720 722 107. Ne puteţi urmări şi pe contul de Facebook Les Films de Cannes a Bucarest.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus