Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Comunicate de presă - concerte

Concertul de gală al mezzo-sopranei Ruxandra Donose la ICR Londra, transmis în direct pe internet


decembrie 2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Recitalul extraordinar al mezzo-sopranei Ruxandra Donose, dedicat Zilei Naţionale a României, va fi transmis live pe internet, astăzi 5 decembrie 2012, ora 21:15 (ora României), la adresa http://new.livestream.com/accounts/2161934/gala-recital. Este prima oară când publicul din România şi cel internaţional poate urmări în direct un eveniment organizat la Institutul Cultural Român din Londra, alături de audienţa britanică de aproximativ 200 de persoane prezente la sediul din 1 Belgrave Square. Somptuoasă, elegantă, bine echipată şi cu o acustică apreciată de toţi muzicienii ce au cântat aici, sala de concerte "Enescu" a ICR Londra este locul ideal pentru evenimente camerale de excepţie.


Concertul de gală face parte din Seria Concertelor Enescu, program realizat de mai bine de cinci ani de ICR Londra în colaborare cu Societatea Enescu din Marea Britanie. Recitalul lunii decembrie 2012, susţinut, în mod tradiţional, de una dintre marile voci de operă ale României, este realizat împreună cu Ambasada României la Londra.

Programul serii include atât câteva dintre cele mai celebre arii de operă, cât şi lieduri de George Enescu şi Nicolae Bretan. Mezzo-soprana va fi acompaniată la pian de Sergiu Tuhuţiu, care va interpreta şi câteva piese solo compuse de Liszt, Scarlatti şi Chopin.

Ruxandra Donose este una dintre cele mai valoroase mezzo-soprane ale tinerei generaţii, cu o carieră în plin avânt. După apariţiei la Royal Opera House Covent Garden şi la Barbican Centre alături de BBC Symphony Orchestra, mezzo-soprana interpretează în prezent, alături de tenorul american Adam Diegel, rolul Carmen din opera lui Georges Bizet, într-un spectacol regizat de Calixto Bieito, care este apreciat superlativ de întreaga presă britanică.

Sergiu Tuhuţiu studiază în prezent la Royal College of Music în Londra cu celebra pianistă Norma Fisher. Repertoriul său include concerte pe cele mai consacrate scene din România, Rusia, Austria, Franţa, Germania, Elveţia, Italia, Canada şi Marea Britanie.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk. Toate articolele despre Comunicate de presă - concerte


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Poezie şi muzică sub semnul Sezonului franco-român, 2019 - Arthur H. în premieră în România, Comunicat de presă
 La Sala Radio, Festivalul de pian Moştenitorii României muzicale, 2018, Comunicat de presă
 Programul Festivalului de Harpă Bucureşti, 2018, Comunicat de presă
 Stabat Mater la Ateneul Român, pe 25 martie 2018, Comunicat de presă
 Duo Kitharsis în recital la Instituto Cervantes, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Comunicate de presă - concerte


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer