decembrie 2012
Recitalul extraordinar al mezzo-sopranei Ruxandra Donose, dedicat Zilei Naţionale a României, va fi transmis live pe internet, astăzi 5 decembrie 2012, ora 21:15 (ora României), la adresa http://new.livestream.com/accounts/2161934/gala-recital. Este prima oară când publicul din România şi cel internaţional poate urmări în direct un eveniment organizat la Institutul Cultural Român din Londra, alături de audienţa britanică de aproximativ 200 de persoane prezente la sediul din 1 Belgrave Square. Somptuoasă, elegantă, bine echipată şi cu o acustică apreciată de toţi muzicienii ce au cântat aici, sala de concerte "Enescu" a ICR Londra este locul ideal pentru evenimente camerale de excepţie.


Concertul de gală face parte din Seria Concertelor Enescu, program realizat de mai bine de cinci ani de ICR Londra în colaborare cu Societatea Enescu din Marea Britanie. Recitalul lunii decembrie 2012, susţinut, în mod tradiţional, de una dintre marile voci de operă ale României, este realizat împreună cu Ambasada României la Londra.

Programul serii include atât câteva dintre cele mai celebre arii de operă, cât şi lieduri de George Enescu şi Nicolae Bretan. Mezzo-soprana va fi acompaniată la pian de Sergiu Tuhuţiu, care va interpreta şi câteva piese solo compuse de Liszt, Scarlatti şi Chopin.

Ruxandra Donose este una dintre cele mai valoroase mezzo-soprane ale tinerei generaţii, cu o carieră în plin avânt. După apariţiei la Royal Opera House Covent Garden şi la Barbican Centre alături de BBC Symphony Orchestra, mezzo-soprana interpretează în prezent, alături de tenorul american Adam Diegel, rolul Carmen din opera lui Georges Bizet, într-un spectacol regizat de Calixto Bieito, care este apreciat superlativ de întreaga presă britanică.

Sergiu Tuhuţiu studiază în prezent la Royal College of Music în Londra cu celebra pianistă Norma Fisher. Repertoriul său include concerte pe cele mai consacrate scene din România, Rusia, Austria, Franţa, Germania, Elveţia, Italia, Canada şi Marea Britanie.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus