decembrie 2012
Festivalul de film Berlin, 2013
Actriţa a fost selectată în programul care a lansat de-a lungul anilor carierele internaţionale ale unor nume precum Rachel Weisz, Daniel Craig, Carey Mulligan, Mélanie Laurent.
 
Ada Condeescu este unul dintre cei zece actori europeni selecţionaţi în programul Shooting Stars, ce va avea loc în perioada 9 - 11 februarie 2013, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.  
 
Ada devine astfel al cincilea actor român selectat în prestigiosul program, după Ana Ularu (2012), Dragoş Bucur (2009), Anamaria Marinca (2008) şi Maria Popistaşu (2007).
 
Ajuns la a 16-a ediţie, programul Shooting Stars este organizat de European Film Promotion (EFP) în colaborare cu organizaţiile membre ale EFP printre care se numără şi Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (Romanian Film Promotion) şi este sprijinit de Programul MEDIA al Uniunii Europene.

 

Shooting Stars are ca scop promovarea pe plan internaţional a celor mai talentaţi tineri actori europeni, cărora le facilitează întâlnirea cu membri importanţi ai industriei cinematografice (actori consacraţi, regizori, producători de renume, directori de casting).

Alături de Ada Condeescu, din program mai fac parte Mikkel Boe Følsgaard (En kongelig affære / A Royal Affair, Danemarca, Laura Birn (Purge, Finlanda), Christa Theret (La Brindille, Franţa), Saskia Rosendahl (Lore, Germania), Luca Marinelli (Every Blessed Day, Italia), Arta Dobroshi (La Silence de Lorna, Kosovo), Jure Henigman (A Trip, Slovenia), Nermina Lukač (Eat Sleep Die, Suedia), Carla Juri (Someone Like Me, Elveţia).

Cei 10 tineri au fost selectaţi dintr-un număr de 27 de nominalizati, propusi de organizaţiile membre ale EFP. Juriul, alcătuit din actriţa Alba Rohrwacher (Dormant Beauty), regizorul Jasmila Zbanić (Grbavica), producătorul Bettina Brokemper (Nymphomaniac), directorul de casting Jina Jay (Anna Karenina) şi jurnalistul Thierry Chèze (Studio Ciné Live) a fost impresionat de noua generaţie de actori europeni:
 
Selecţia nu a fost deloc uşoară, dar suntem siguri de faptul că alegerile noastre finale îi vor aduce în lumina reflectoarelor pe artiştii care merită asta cu adevărat. Suntem foarte nerăbdători să vedem cum vor evolua carierele celor zece actori.
 
Interpretarea Adei Condeescu din Loverboy nu a trecut neobservată de membrii juriului: Senzuală, convingătoare, afectuoasă. Camera de filmat o iubeşte fără însă a cădea în vulgaritate sau voyeurism.

Născută pe 2 iulie 1988 la Bucureşti, Ada Condeescu este absolventă a Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică. Rolul principal din Eu când vreau să fluier, fluier (r. Florin Şerban) marchează debutul actoricesc al Adei într-un film de lung metraj.

În 2011, interpretarea din Loverboy (r. Cătălin Mitulescu) i-a adus premiul The Heart of Sarajevo pentru cea mai bună actriţă în cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo.

Recent, Ada a jucat în filmul Lupu (r. Bogdan Mustaţă), ce urmează a fi lansat pe marile ecrane în 2013.

Cei zece actori selectaţi vor avea parte în cadrul Shooting Stars de un program intensiv de 3 zile (9-11 februarie 2013) în care vor avea întâlniri cu directori de casting, producători şi regizori, un workshop cu agenţi internaţionali, şedinţe foto, o conferinţă de presă internaţională, totul culminând cu ceremonia de decernare a Premiilor Shooting Stars în cadrul Festivalului de Film de la Berlin.


Mai multe detalii despre programul Shooting Stars şi actorii selecţionaţi sunt disponibile pe site-ul www.shooting-stars.eu.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus