aprilie 2013
Avishai Cohen
Basistul israelian Avishai Cohen va concerta pentru prima dată la Bucureşti în data de 25 aprilie 2013, pe scenă fiindu-i alături Noam 'Kubeh' David - tobe şi Nitai Hershkovits - pian.
 
Avishai Cohen (n. 1970) este considerat unul dintre cei mai influenţi o sută de basişti ai secolului XX, şi totodată cel mai de succes artist de jazz israelian. Instrumentist, compozitor şi vocalist, Avishai Cohen s-a remarcat prin numeroase colaborări cu muzicieni precum Bobby McFerrin, Chick Corea, Alicia Keys, Herbie Hancock sau Roy Hargrove.


Numit de Chick Corea un muzician de geniu, Cohen şi-a început aventura muzicală la vârsta de nouă ani când studiază pianul. Cinci ani mai târziu, influenţat de legendarul muzician Jaco Pastorius devine interesat de chitara bass. După doi ani de "ucenicie" în orchestra armatei, Avishai Cohen trece de la bass la contrabas sub îndrumarea maestrului Michael Klinghoffer, după care îşi aprofundează studiile muzicale la Mannes College The New School for Music din New York. În 1996 devine membru fondator în sextetul Origin al lui Chick Corea, grup cu care cântă până în 2003.

În 2002 îşi fondează propria casa de discuri, Razdaz Records, motivat fiind de numeroasele proiecte în care activa, precum şi de debordanta sa energie creatoare care putea astfel să se manifeste nestingherită. De atunci, Avishai Cohen activează în formula de trio, fiind o prezenţă magnetică pe scenele din întreaga lume.


Este recunoscut pentru uşurinţa cu care îşi cucereşte şi implică publicul în fiecare concert pe care îl susţine, indiferent dacă e vorba de cluburi sau mari festivaluri de jazz.

Discografia sa cuprinde albumele:
Adama (1998);
Devotion (1999);
Colors (2000);
Unity (2001)
Lyla (2003);
At Home (2004);
Continuo (2006);
As is... Live at the Blue Note (2007);
Gently Disturbed (2008);
Sha'ot Regishot (2008);
Aurora (2009);
Seven Seas (2011);
Duende (2012)
 
Concertul Avishai Cohen va avea loc joi, 25 aprilie 2013, ora 20:00 la Sala Radio. Biletele pentru acest eveniment costă 75; 115 şi 135 de lei în funcţie de categorie şi vor putea fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.
 
Concurs
Primele 100 de bilete cumpărate participă la o extragere pentru 10 pass-uri meet & greet cu Avishai Cohen şi restul grupului. Trimiteţi codul de bare de pe bilet însoţit de numele dvs. pe adresa [email protected] (subiect: meet & greet Avishai Cohen).
Câştigătorii vor fi anunţaţi pe paginile de Facebook Twin Arts şi Eventim.


Accesul în sală se face începând cu ora 19:00. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Înregistrările video sunt interzise pe toată durata concertului.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus