noiembrie 2014
Jazz Night Out
După concertul sold out din 2013, Avishai Cohen Trio revine la Bucureşti în cadrul turneului de promovare al viitorului disc.

De ce este Avishai Cohen considerat unul dintre cei mai influenţi basişti ai secolului? Unii cred că datorită colaborărilor cu nume celebre precum Bobby McFerrin, Herbie Hancock sau Alicia Keys. Alţii vor spune ca e vorba doar de o singură colaborare şi un singur nume celebru. Chick Corea. Împreună cu el, basistul israelian a fondat sextetul Origin, unde au cântat împreună aproape 6 ani. Mai sunt şi cei care ştiu că fiecare concert al lui Avishai e sold out (inclusiv în România). Dar poate cei mai în măsură să răspundă la întrebare sunt cei care au mers să-l vadă live.

La fiecare concert, Avishai Cohen cântă cu gesturi puternice de sculptor la o bucată masivă de instrument muzical. Smulge, îndreaptă, pune câte puţin la loc. De fiecare dată sculptura arată ca un contrabas, dar niciodată nu sună la fel. Basul brut conduce ostilităţile şi devine fluid fără să-ţi dai seama, totuşi păstrând contrastul cu armonia pianului. Avishai defineşte o formă, iar restul trio-ului său redefineşte jazz-ul.

Pe scenă, alături de Avishai Cohen vor fi Daniel Dor - tobe si Nitai Hershkovits - pian.

Concertul începe la ora 20:00, iar accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.


Bilete
Biletele pentru acest eveniment costă 85, 125, 145 de lei în funcţie de categorie şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro
 
Detalii pe www.twinarts.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus