octombrie 2015
Avishai Cohen
Avishai Cohen revine în România cu cel mai nou material discografic. El va susţine două concerte la Sala Radio, pe 10 şi 11 octombrie 2015.

Artistul israelian este unul dintre cei mai influenţi contrabasişti ai momentului, colaborând cu artişti precum Bobby McFerrin, Roy Hargrove, Paquito D'Rivera şi Chick Corea. Alături de acesta din urmă, basistul a fondat trupa Origin, unde au cântat împreună timp de 6 ani.

Noul său album, From Darkness, este creat în formula de trio. Materialul reprezintă întoarcerea la nucleul esenţial al muzicii sale şi, totodată un nou început al unei călătorii ambiţioase pe teritoriile creativităţii şi forţei expresive.

Avishai Cohen alimentează şi porneşte locomotiva uriaşului său talent pe care acum o aşază pe un traseu ghidat de experienţa şi maturitatea sa: "Am simţit că acum e momentul să înregistrez în formula de trio. E prima oară de la Gently Disturbed când am avut sentimentul că am atins o formă cu adevărat nouă şi proaspătă, una incredibil de bine definită, într-o structură autentică." spune artistul, ale cărui gânduri sunt susţinute de cei doi parteneri ai săi, pianistul Nitai Hershkovits şi bateristul Daniel Dor.

Avishai Cohen spune despre ei că îl ajută să-şi vadă muzica mergând în locuri pe care nu şi le-a imaginat vreodată, şi că nu îndrăzneşte să viseze ceva mai bun de atât. Tot el îi descrie pe colegii săi: "Cu o tehnică la pian fabuloasă, depăşită doar de expresivitatea sa, locul lui Nitai Hershkovits este alături de marii muzicieni. Cei care duc arta lor spre cele mai profunde spaţii. "Daniel Dor, gigantul - la propriu şi la figurat - de la baterie, a adus odată cu venirea lui în trupă energie şi bucuria de a cânta. Iar lucrurile astea au rămas cu noi".

From Darkness este un nou pas al lui Cohen, mereu aflat în căutarea chintesenţei pure, absolute a muzicii, aşa cum declară chiar el. Albumul este bogat şi dens, redus la esenţă şi traversat de nuanţe subtile, ieşind la suprafaţă ca o lucrare completă, puternică, care însă nu se teme să-şi arate vulnerabilitatea în diverse momente în care registrul său se îndreaptă spre o sensibilitate intensă.

Precedentele concerte Avishai Cohen Trio la Jazz Night Out au fost sold out, astfel că Bucureştiul nu putea să lipsească din itinerariul turneului de promovare a noului album.

Concertele vor avea loc pe 10 şi 11 octombrie 2015, ora 20,00 la Sala Radio. Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Evenimentele sunt susţinute de Ambasada Israelului în România şi fac parte din seria de concerte Jazz Night Out, prezentate de Twin Arts.

BILETE: Biletele costă 95, 135, 155 de lei în funcţie de categorie şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.


Detalii pe www.twinarts.ro şi paginile de Facebook Twin Arts si Jazz Night Out.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus