ianuarie 2013
Nina Mihăilă, artist vizual experimentat, începe anul 2013 cu un prim proiect de amploare, o expoziţie personală de fotografie, intitulată Ceruri, ape, pământ. Acest eveniment fotografic este o încununare a experienţelor pe care autoarea le-a avut în perioada 2007-2009, când a călătorit de mai multe ori în Canada şi, ulterior, în jurul lumii (2009-2010).

Expoziţia se va desfăşura la Café Verona, Librăria Cărturăreşti, în perioada 16- 31 ianuarie 2013. Vernisajul va avea loc miercuri, 16 ianuarie 2013, ora 19.00.

Nina Mihăilă aduce în faţa publicului o primă selecţie de 50 de fotografii, din miile de imagini pe care le-a surprins pe parcursul acestor călătorii şi care acoperă 5 continente.

 
Nina Mihăilă, artist vizual: "Proiectul acestei expoziţii s-a conturat de la sine, după ce am călătorit mult timp prin Canada şi prin alte ţări, vizitând o mulţime de locuri deosebite. M-au fascinat texturile infinite ale întinderilor de apă şi pământ, dar şi multiplele culori şi înfăţişări ale cerului, atât de diferite de la un loc la altul, astfel că temele din titlul expoziţiei s-au impus singure în faţa altora şi s-au adunat parcă de la sine în această expoziţie. Îi mulţumesc lui Vlad pentru că mi-a dat şansa să descopăr toate aceste locuri cu ochiul, cu pasul, cu aparatul de fotografiat, cu inima."
 
Nina Mihăilă explorează subtil relaţia între ape, ceruri şi pământ, privite ca lumi distincte dar, totodată, întrepătrunse. Elementele ocazionale de civilizaţie umană reprezintă contrapuncte discrete la senzaţia de atemporalitate, plutire şi solitudine care transpare din fotografiile expuse.
 
Expoziţia reuneşte în imagini un univers fascinant, care include gheţari şi lacuri glaciare, întinderi de apă şi plaje sălbatice, cele mai mari maree din lume, fiorduri misterioase, insule, sanctuare de păsări migratoare, terase de orez, tumuli.


Fotografiile au fost realizate în Canada, Patagonia, China, Coreea de Sud, Australia, Noua Zeelandă, Anglia, Finlanda şi Suedia. Pentru expoziţii viitoare, Nina Mihăilă are în plan selecţii de fotografii din Hong Kong, Japonia, Singapore, Chile şi Insula Paştelui, Austria, Estonia, Olanda, Spania şi România.
 
Cele 50 imagini expuse la Cafe Verona, Librăria Cărturăreşti, au fost tipărite cu ajutorul imprimantei Epson Stylus Pro 4900, pe hârtie Epson Velvet Fine Art şi Cold Press Bright.
 
Creator al celor mai cunoscute şi apreciate imprimante destinate pasionaţilor de fotografie şi fotografilor profesionişti, Epson oferă acestora acces la cele mai recente tehnologii de procesare a fotografiilor digitale, mai simplu, propria "cameră obscură" pentru prelucrarea şi imprimarea imaginilor în formate variate, de la 10x15 cm până la 64 inch. Imprimantele foto Epson, care folosesc cerneală UltraChromeTM, au o rezoluţie de listare de până la 5760 x 1440 dpi, optimizată pe medii de tipărire adecvate, rezultând imagini clare în culori naturale şi gradaţii fine, păstrând un echilibru perfect al nuanţelor de gri.
Prezent, la nivelul ţărilor europene, în toate demersurile artistice majore care valorizează imaginea, brandul Epson se asociază armonios atât cu lucrările originale ale artiştilor contemporani, cât şi cu reproducerile artistice de cel mai înalt nivel. Partener în expoziţii ale unor muzee celebre precum Luvrul sau New Monaco, ori promotor al talentului artistic de secol XXI prin programe ca Digigraphie® (www.digigraphie.com), Epson se plasează în categoria "uneltelor" de expresie cele mai fidele intenţiilor artistului de oriunde.
 
Sponsor printuri: Epson
Eveniment susţinut de Volksbank
Gazda: Cărturăreşti
PR Consultant: Meda Popea
Selecţii foto şi contact Nina Mihăilă:
http://ninamihaila.wordpress.com
https://www.facebook.com/pages/Nina-Mihaila/513110918708509?ref=hl
[email protected]


Scurtă prezentare Nina Mihăilă
 
Nina Mihăilă este licenţiată în Grafică la Academia de Artă "N. Grigorescu" din Bucureşti, are un M.A. în Animaţie Multimedia Design, la Academia de Teatru şi Film "I.L.Caragiale" şi studii postuniversitare în Comunicare şi PR la SNSPA, "David Ogilvy", este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România şi a Uniunii Cineaştilor din România.

 
Nina Mihăilă are în portofoliu zeci de expoziţii de artă şi fotografie, numeroase participări la festivaluri internaţionale de film de animaţie şi fotografie, precum şi prestigioase premii de specialitate, printre care: Premiul Naţional Kodak pentru fotografie "European Panorama in Photography", bursă pentru fotografie "Pepinieres europeennes pour jeunes artistes", Chalone-sur-Saone, Franţa.
 
Nina Mihăilă este autoarea a două filme de animaţie: Ploaia - 2006 şi Visul ciulinului - 2011, prezentate la festivaluri de prestigiu naţionale şi internaţionale.
 
Filmul Visul ciulinului a fost selectat şi invitat să participe în 2012 în cadrul binecunoscutului eveniment internaţional "Les Rencontres de la Photographie", Arles, 2012, precum şi la Festivalul "Les Nuits Photographiques", Paris, iunie 2012, după ce în 2011 a fost prezentat în premieră la Festivalul internaţional "Animest" de la Bucureşti.
 
Filmul Ploaia a primit mai multe premii la festivaluri naţionale şi internaţionale de gen: "Premiul pentru originalitate în filmul de animaţie", oferit de Centrul Naţional al Cinematografiei, Bucureşti (2007), Premiul oferit de ASIFA (Asociaţia internaţională de film de animaţie) la Festivalul de film de animaţie Balkanima, Belgrad (2006), "Premiul pentru film experimental" la Festivalul "CineMAiubit", Bucureşti (2006).

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să ne contactaţi la PR Pub, Meda Popea-PR Consultant, [email protected], 0729609102.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus