Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri

Lumini şi umbre - expoziţia de pictură a artistei spaniole Ima Montoya


februarie 2013
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Instituto Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Ambasadei Spaniei in România, organizează in perioada 14 februarie 2013 - 31 martie 2013 expoziţia Lumini şi Umbre a pictoriţei spaniole Ima Montoya.

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 14 februarie 2013, ora 18:30, în Sala de Expoziţii a Instituto Cervantes (Bd. Regina Elisabeta, 38), iar expoziţia va rămâne deschisă până la sfârşitul lunii martie, având următorul orar de vizitare: de luni până vineri, între orele 10:00 şi 19:00, sâmbăta, între orele 10:00 - 15:00. Accesul este liber.Ima Montoya Aberasturi s-a născut pe malul râului Nervión, în Erandio (Vizacaya), o aşezare predominant industrială, cu şantiere navale şi fabrici de produse metalurgice, un peisaj care a marcat-o şi care şi-a pus amprenta în lucrările sale. Şi-a luat licenţa în Arte Frumoase la Universitatea din País Vasco, iar la vârsta de 21 de ani s-a mutat la Madrid - punctul de plecare către alte oraşe, deloc asemănătoare, precum Londra, Tokio, Moscova şi Budapesta, unde artista a trăit şi a lucrat.


Traiectoria artistică a Imei Montoya este bogată şi variată, expunând de-a lungul timpului în muzee prestigioase din lume, precum MMOMA din Moscova, Muzeul Metropolitan din Tokio, Muzeul Asiei din Havana, The Royal Colegge of Art din Londra, etc. A fost unul dintre artiştii selectaţi să reprezinte Spania pe durata Preşedinţiei Spaniole a Uniunii Europene în cadrul expoziţiei care a avut loc la Sediul Uniunii Europene la Bruxelles (clădirea Berlyamont); de asemenea, a expus în diverse galerii şi centre culturale din Londra, Moscova, Tokio, Belgrad, Budapesta, Barcelona şi Bilbao.


Activităţile Instituto Cervantes din Bucureşti sunt susţinute de:
Sponsori principali: AECOM
Sponsori: Benat, La Caixa, Hotel Caro, Facilitec România, FCC, Hercesa, Via Rumania
Colaboratori: Cialt, Copasa, Copisa, Cosercon, Cyes, Ferbu, Gran Via, Osho.
0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Bestiar politic de Valeriu Mladin, Mihai Plămădeală
 O expoziţie de ilustraţie de carte - Patria Comună. Delibes ilustrat, Comunicat de presă
 Perspectiva inversă, Ilinca Bernea
 Expoziţie ORAVITZAN, Comunicat de presă
 24 de ani în 24 de expresii ale Solitudinii. Expoziţie de fotografie Mirona Radu, George Păunescu
 Alte articole


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer