februarie 2013
Festivalul de film Berlin, 2013
Ada Condeescu s-a aflat din nou în lumina reflectoarelor la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, după ce, în 2010, actriţa păşea pentru prima dată pe covorul roşu al Berlinale Palast, la proiecţia de gală a filmului Eu când vreau să fluier, fluier (r. Florin Şerban) aflat în competiţia oficială a festivalului.


Luni seară, 11 februarie 2013, Ada Condeescu a strălucit din nou la Berlinale, de această dată la ceremonia de decernare a premiilor Shooting Stars. Celebrii actori Julie Delpy şi Ethan Hawke i-au inmânat Adei trofeul într-o seară plină de emoţie şi bucurie. După momentul acordării premiului, tânăra actriţă a mai avut parte de un moment special atunci când l-a întâlnit pe Tim Robbins, care a felicitat-o.


"Simt că zilele petrecute în programul Shooting Stars mă vor ajuta în următoarele proiecte. Cred că, şi de acum încolo, e nevoie de multă răbdare, instinct şi muncă pentru a continua drumul pe care l-am ales. A fost o senzaţie specială şi puternică să fiu împreună cu actori tineri şi talentaţi din toată lumea, care m-au emoţionat prin filmele lor. Am simţit cu adevărat ca sunt printre cei mai buni! La decernarea premiilor am fost fericită să o văd pe doamna Irina Margareta Nistor în primul rând zâmbind şi bucurându-se pentru mine", a declarat Ada Condeescu despre experienţa ei în programul care a lansat carierele internaţionale ale unor nume precum Daniel Craig sau Rachel Weisz.

Senzuală, convingătoare, afectuoasă, aşa a fost descrisă interpretarea Adei din filmul Loverboy de către juriul Shooting Stars. Alături de Ada Condeescu, au mai primit trofeul Shooting Stars Mikkel Boe Følsgaard (En kongelig affære / A Royal Affair, Danemarca), Laura Birn (Purge, Finlanda), Christa Theret (La Brindille, Franţa), Saskia Rosendahl (Lore, Germania), Luca Marinelli (Every Blessed Day, Italia), Arta Dobroshi (Three Worlds, Kosovo), Jure Henigman (A Trip, Slovenia), Nermina Lukač (Eat Sleep Die, Suedia) şi Carla Juri (Someone Like Me, Elveţia).

Cei 10 tineri selectaţi dintr-un număr de 27 de nominalizaţi, propuşi de organizaţiile membre ale EFP, au intrat într-un program intensiv de 3 zile (9-11 februarie 2013), timp în care au avut întâlniri cu directori de casting, producători şi regizori, un workshop cu agenţi internaţionali, şedinţe foto, o conferinţă de presă internaţională, totul culminând cu ceremonia de decernare a Premiilor Shooting Stars în cadrul Festivalului de Film de la Berlin.

Născută pe 2 iulie 1988 la Bucureşti, Ada Condeescu este absolventă a Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică. Rolul principal din Eu când vreau să fluier, fluier (r. Florin Şerban) marchează debutul actoricesc al Adei într-un film de lungmetraj.

În 2011, interpretarea din Loverboy (r. Cătălin Mitulescu) i-a adus premiul The Heart of Sarajevo (Inima oraşului Sarajevo) pentru cea mai bună actriţă în cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo. Recent, Ada a jucat în filmul Lupu (r. Bogdan Mustaţă), ce urmează a fi lansat pe marile ecrane în 2013.

Ajuns la a 16-a ediţie, programul Shooting Stars este organizat de European Film Promotion (EFP) în colaborare cu organizaţiile membre ale EFP printre care se numără şi Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (Romanian Film Promotion). Shooting Stars este sprijinit de Programul MEDIA al Uniunii Europene şi are ca scop promovarea pe plan internaţional a celor mai talentaţi tineri actori europeni.

Participarea Adei Condeescu în programul Shooting Stars a fost sprijinită de Institutul Cultural Român.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus