februarie 2013
Comunicate de presă - concerte
Petrece o seară în compania acordurilor de pian şi a oamenilor pasionaţi de muzică bună! Pe 27 februarie 2013, de la ora 19:00, Fundaţia PACT - Parteneriat pentru Acţiune Comunitară şi Transformare te invită la recitalul Armonii de primăvară, alături de talentata pianistă Sînziana Mircea.
 
Tânăra pianistă, studentă în anul II la Universitatea de Muzică şi Dans din Köln, cea mai mare universitate de profil din Germania, la clasa Prof. Sheila Arnold, a avut frecvente apariţii în recitaluri solistice, dar şi camerale. A colaborat cu nume sonore ale muzicii clasice precum Alexandru Tomescu şi a susţinut numeroase recitaluri în ţară şi în străinătate: Festivalul Riva del Garda din Italia, Festivalul Aurora Chamber Music din Vänersborg-Suedia, "Teatrul ACT - Tinerii şi muzica", "Galele Tineriilor Laureaţi - Arcus", turnee în Japonia şi Statele Unite etc.
 
Evenimentul este găzduit de Sala George Enescu a Şcolii Gimnaziale de Arte nr. 5, o şcoală cu tradiţie îndelungată (înfiinţată în 1957), unde profesori-artişti şi elevi deopotrivă s-au dedicat pasiunii pentru muzică, organizând numeroase evenimente artistice, participând la schimburi de experienţă internaţionale sau concursuri de specialitate.
 
Alexandru Mureşan (percuţie), Maria Mamară (vioară) şi Yvonne Dogariu (pian), elevi de excepţie ai şcolii de arte, premiaţi la numeroase concursuri şi festivaluri naţionale sau internaţionale, vor deschide seara cu selecţii din Butsford, Chopin şi Beriot. Urmează, apoi, recitalul Sînzianei Mircea, cu piese celebre de Ravel, Mozart, Liszt şi Ceaikovsky.
 
Banii strânşi la eveniment sunt direcţionaţi către PACT pentru COMUNITATE din care, începând cu luna mai 2013, vom continua să finanţăm proiecte gândite şi realizate în folosul propriei comunităţi, de către grupuri de cetăţeni activi sau organizaţii mici locale din sudul României.
 
În cadrul primei runde a programului PACT pentru COMUNITATE (august 2012 - aprilie 2013), sprijinim deja 11 proiecte comunitare în valoare de 110.000 lei. Cu o donaţie de 35 lei şi tu poţi contribui la dezvoltarea de noi proiecte în satele şi oraşele mici din sudul României!
 
Dacă vrei să participi la eveniment şi să contribui la schimbările produse în comunităţile din sudul ţării, poţi comanda chiar acum un bilet la adresa de e-mail [email protected] sau îl poţi achiziţiona la intrare, în ziua evenimentului. Persoanele care vor achiziţiona biletul la intrare sunt rugate, pentru buna desfăşurare a evenimentului, să ajungă cu jumătate de oră mai devreme.


Intrare: 35 lei (donaţie);
Gazdă: Şcoala Gimnazială de Arte nr. 5 (Strada Gheorghe Petraşcu, nr. 49 - zona Pasaj Piaţa Muncii, între şos. Mihai Bravu şi str. Cîmpia Libertăţii);
Data şi ora: miercuri, 27 februarie 2013, ora 19.00.


Acest eveniment este organizat cu sprijinul Şcolii Gimnaziale de Arte nr.5 - Partener Principal, al partenerilor Computaris, Class IT Outsourcing, Mirus Advisory Services şi al partenerilor media: România Pozitivă, Inspire Business, Business24, Ziare.com, Calendar Evenimente, Eurodesk, Oraşul meu, Gala Societăţii Civile, Cooperativa Urbană, Metropotam, The Institute, Decât o Revistă, Webcultura, Liternet.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus