februarie 2013
Premiile Oscar 2013
Mulţi dintre pictorii Renaşterii s-au format studiind sau copiind lucrările maeştrilor lor.  În perioada în care s-au format Leonardo da Vinci sau Michelangelo sau Titian, învăţai la perfecţie meşteşugul maestrului tău şi apoi fie îl depăşeai, fie erai un maestru respectabil pentru o altă generaţie de tineri artişti. Accesul nemijlocit la lucrările maeştrilor şi posiblitatea de a le studia, copia, modifica pentru a testa variante diferite erau cheia pentru ajungerea la propria manieră de a picta. Aşa mergeau lucrurile şi nu au mers deloc rău, după cum se poate vedea în toate muzeele lumii.

În zilele noastre, cei care scriu scenarii de film, dar şi cei care vor pur şi simplu să îşi reamintească replici din filmele văzute, au acum posibilitatea, oferită de marile studiouri de film producătoare ale filmelor nominalizate la Oscar 2013, de a citi (şi apoi de a modifica, decupa, rescrie) scenariile acestora. Cu ajutorul lui Tony Clifford şi al Ioanei Moldovan, vă oferim lista completă a scenariilor disponibile.

Descărcaţi scenariile filmelor de Oscar aici.
Descărcaţi scenariile unor filme româneşti din Noul Val aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus