martie 2013
Noua colecţie de bijuterii, "Accurate Feeling by Anca Popea", este un demers de design de bijuterie, care îşi caută şi îşi găseşte inspiraţia în contexte care sunt pe placul autoarei şi care incearcă să răspundă cu acurateţe unui sentiment de apartenenţă la o realitate nevazută de ceilalţi, dar propusă şi asumată în obiectele create. Un demers sigur, care reflectă lucrul efectiv cu materiale neconvenţionale, dar versatile, pe care autoarea îl face de mai bine de trei ani. Este vorba despre bijuterii unicat, plăcute ochiului, care răspund nevoii noastre de calitate estetică a lucrurilor.
 
Colecţia "Accurate Feeling by Anca Popea" cuprinde cercei, braţari şi coliere, cu compoziţii compacte, bine structurate. Folosirea unor materiale neconvenţionale, contextualizarea lor în bijuterii, dau acestora un efect de surpriză asupra privitorului şi asupra celei care le va purta.

Bijuteriile au teme sigure, implicând elemente voit repetitive pe tema cercului: cercuri, arcuri de cerc, semicercuri, triunghiuri reinterpretate din decupaje ale cercului, module mobile circulare.

Designerul foloseşte în premieră margele de sticlă japoneză, originale, preţioase, în nuanţe metalice, cameleonice, fie aplicate direct pe materiale cu texturi speciale, fie poziţionate neaşteptat, în şiraguri liniare sau de arc de cerc, prinse şi rotite in jurul structurii de bază sau lăsate să se mişte libere. În contrapunct, apar aplicaţiile de boabe de orez negru imperial.

Formele, texturile şi culorile obiectelor răspund acelor situaţii concrete, de viaţă, care presupun mişcare, gesturi, trăiri, toate atribute ale femeii pentru care sunt create:  dinamică, sigură pe ea, cu personalitate puternică.

Colecţia "Accurate Feeling by Anca Popea" este cea de-a douăsprezecea colecţie a autoarei şi poate fi vizualizată pe pagina de FB: Sfera Jewelry Design by Anca Popea şi pe blog: http://www.sferadesignromania1.blogspot.ro/.

Bijuteriile colecţiei pot fi văzute în expoziţia din boutique-ul exclusivist "Produs Autentic" din Hotel Cişmigiu (numai cu programare).
 
Foto: Nina Mihăilă. Art: Cristian Dobrescu.

Meda Popea - Arts & Events este o platformă care reuneşte proiecte artistice şi ateliere de creaţie. Promovăm frumosul, creativitatea şi iniţiativele artistice în formele cele mai diverse. Am reunit sub o singură "pălarie" concepte creative, care transmit oamenilor că doar bunul simţ şi reintoarcerea la valorile simple, la cultură şi artă, la informaţie consistentă, la învăţătură temeinică şi educaţie ne pot face viaţa mai bună. Credem în principiile clasice ale binelui, adevărului şi frumosului, precum şi în ideea legăturii indisolubile dintre util şi plăcut, pe care le promovăm prin evenimente, ateliere de creaţie, workshop-uri, proiecte artistice.

Contact: Meda Popea - PR mastermind, [email protected]

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus