martie 2013
Festivalul Internaţional de film NexT, 2013
Festivalul Internaţional de Film NexT se pregăteşte pentru cea de-a şaptea ediţie, ce va avea loc în perioada 10-14 aprilie 2013. Proiecţiile şi seminariile NexT se vor desfăşura în următoarele spaţii partenere: Cinema Scala, Cinema Studio şi Cărtureşti Verona.

Pentru că programele speciale difuzate în 2012 în cadrul Festivalului de Film NexT - NexT Imaginaria şi NexT Dance - s-au bucurat de mult succes în rândul publicului, anul acesta au fost oferite din nou în cadrul evenimentelor WARM UP NexT 2013.

Primul eveniment WARM UP NexT 2013: Imaginaria a avut loc pe 1 martie 2013, la Incubator 107. Următorul eveniment WARM UP NexT 2013: Dance va fi organizat pe 14 martie 2013, în parteneriat cu ZonaD - studio Paradis Serial, spaţiu aparţinînd Fundaţiei Gabriela Tudor. Evenimentul va începe de la ora 19.00 şi va găzdui proiecţia unei selecţii de scurtmetraje din programul NexT Dance difuzat în 2012 în cadrul Festivalului NexT şi un film oferit de Fundaţia Gabriela Tudor, FRAMES & FRAGMENTS, o producţie irlandeză semnată de artistul video Mary Wycherley, în cadrul proiectului E-Motional Bodies&Cities, www.e-motional.eu.


NexT Dance a pornit de la pasiunea mai veche a mai multora dintre organizatorii Festivalului - Ada Solomon, Yvonne Irimescu şi Andrei Gorzo - pentru genul cinematografic numit musical. "La fiecare ediţie NexT ne-am dorit să avem în selecţie cel puţin unul-două filme în care se cântă şi / sau se dansează. Iar în 2012 ne-am dorit să oferim publicului un program special, alcătuit numai şi numai din astfel de filme. Aşa că eu şi Irina Trocan, împreună cu care realizez selecţia în fiecare an, ne-am pus pe căutat", spune Andrei Gorzo.

"Ce-am găsit ne-a surprins plăcut şi pe noi: forme de spectacol, energice sau discrete, care se pot împlini în durata unui scurtmetraj. Skallamann e un musical exuberant venit dintr-o ţară nordică înzăpezită şi are un refren pe care eu încă mi-l mai amintesc după un an; Interior. Maşină pare un teen movie cu o criză de cuplu până când virează imprevizibil spre un moment de muzică şi dans. Manhattan Melody e un număr muzical cu gangsteri, în genul celui pe care l-a dus la perfecţiune Fred Astaire în The Band Wagon. Gesturi uzuale demonstrează că ritmul poate fi găsit oriunde, inclusiv în gesturile noastre involuntare de zi cu zi. Cred că, văzând filmele astea unul după altul într-o seară, orice spectator se poate încărca cu destulă energie pentru toate momentele liniştite şi lente din săptămâna care urmează" spune Irina Trocan.

Evenimentul de pe 14 martie 2013, de la ZonaD - studio Paradis Serial (strada Iulia Haşdeu nr. 3) este o nouă ocazie pentru amatorii genului de a vedea sau revedea aceste filme.


ZonaD - studio Paradis Serial este un spaţiu ce găzduieşte proiectele Fundaţiei Gabriela Tudor. Anul acesta, concomitent cu Festivalul Internaţional de Film NexT (10-14 aprilie 2013), va avea loc în perioada 12-14 aprilie 2013 şi Festivalul E-moţional, corpuri şi oraşe în mişcare, un proiect al Fundaţiei Gabriela Tudor.

Festivalul Internaţional de Film NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturala NexT. Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară şi în 2013 sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în "Viziunea pe 30 de ani pentru România" a Casei Regale.
Cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei şi Uniunii Cineaştilor din România.
Sponsori: Romtelecom, JTI, HBO
Parteneri: Institutul Cultural Român, Cărtureşti, Stage Expert, Abis, Noumax, Illy, UPS, Mediatrust, Goethe Institut, Institutul Cervantes, Ambasada Suediei, Ambasada Portugaliei, Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Institutul Balassi
Parteneri media: Cocor Media Channel, ShortsTV, Utv, Radio Guerilla, Decât o revistă, TATAIA, BeWhere, Şapte Seri, Feeder.ro, orasulm.eu, metropotam.ro, urban.ro, hotcity.ro, Trilulilu.ro, Liternet.ro, SUB25.ro, Filmreporter.ro, Peteava.ro, Cinemagia.ro, Modernism.ro, Hypestreet.ro, CooperativaUrbana.ro
NexT Kids este un program susţinut de Itsy Bitsy şi promovat de urbankid.ro şi prokid.ro.
Bilete şi abonamente disponibile prin EventBook.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus