Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film B-EST, 2013

Jagten, de Thomas Vinterberg, deschide a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film B-EST, 2013


martie 2013
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Prezentată în premieră mondială în competiţia de la Cannes 2012, producţia daneză Jagten / Vânătoarea va fi proiectată în avanpremieră în deschiderea celei de-a noua ediţii a Festivalului Internaţional de Film B-EST, Bucureşti, pe 15 aprilie 2013.

Eroul din Jagten, Lucas (Mads Mikkelsen), are o iubită nouă, un nou loc de muncă şi e pe cale să-şi repare relaţia cu fiul adolescent, Marcus. Dar lucrurile o iau razna când o minciună aparent neimportantă începe să se răspândească rapid printre cei din jurul său, întocmai unui virus. Acuzat de o teribilă crimă, Lucas trebuie să-şi dovedească nevinovăţia în faţa unei comunităţi cuprinse de o isterie colectivă.
 
Laureat la Cannes 2012 cu Premiul Juriului Ecumenic şi cu premiul pentru "Cel mai bun actor", şi câştigător al Premiului Publicului la festivalurile de la Ghent, Vancouver şi Palm Springs, Jagten reprezintă unul dintre cele mai titrate filme europene ale anului trecut, cariera sa internaţională culminând cu 5 nominalizări şi premiul pentru "Cel mai bun scenariu" la Premiile Academiei Europene de Film 2012 (la concurenţă cu scenariul  lui După dealuri, al lui Cristian Mungiu).


Potrivit publicaţiei americane The Hollywood Reporter, Jagten este "cel mai bun film al lui Thomas Vinterberg de la Festen încoace - o fascinantă dramă psihologică construită în jurul interpretării de excepţie a lui Madds Mikkelsen"; "actorul impresionează aici cu portretul unui om bun, prins într-o situaţie pe care nu o poate controla" spune Variety.
 
Thomas Vinterberg este autorul primului film realizat pe baza manifestului cinematografic Dogma 95 (redactat împreună cu Lars von Trier) - Festen (1996) a fost recompensat cu Premiul Special al Juriului la Cannes şi cu Premiul Fassbinder la Premiile Academiei Europene de Film. După câţiva ani, în care s-a concentrat pe cariera internaţională, făcând două filme în limba engleză - It's All About Love (2003) şi Dear Wendy (2005), Vinterberg a revenit în Danemarca pentru comedia When A Man Comes Home (2007) şi drama Submarino (2010), aceasta din urmă fiind lansată în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin. În 2008, Vinterberg şi von Trier, alături de colegii lor din mişcarea Dogma (Kristian Levring şi Søren Kragh-Jacobsen) au primit premiul special al Academiei Europene de Film pentru Contribuţia deosebită la cinema-ul mondial.
 
Jagten va fi distribuit pe ecranele româneşti de Independenţa Film începând cu 19 aprilie 2013.
 
Cea de-a 9-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lung-metraj, va avea loc în perioada 15-21 aprilie 2013, la Cinema Studio, NCRR - Studioul Horia Bernea şi sala Elvira Popescu. Toate articolele despre Festivalul de film B-EST, 2013


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Retrospectivă B-EST 2013 la NCRR!, Comunicat de presă
 Regal B-EST IFF, 2013, Doina Ioanid
 Blancanieves în Competiţia B-EST IFF, 2013, Andrei Şendrea
 Plastic - 360 la B-EST IFF, 2013, Oana Ghera
 Cesare deve morire - Gala de închidere B-EST IFF, 2013, Sabina Balan
 Toate articolele despre Festivalul de film B-EST, 2013


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer