aprilie 2013
Festivalul Internaţional de film NexT, 2013
Festivalul de Film Francofon de la Namur alege în fiecare an şapte tineri cu vârsta între 18 şi 25 de ani, provenind din ţări francofone, pentru a face parte din juriul Emile Cantillon, juriu care are ca sarcină acordarea premiului pentru cel mai bun film de debut aflat în competiţia festivalului.

Pentru cea de a 28-a ediţie a sa, ce va avea loc între 27 septembrie şi 4 octombrie 2013, Festivalul Internaţional de Film Francofon de la Namur alege unul dintre membrii juriului Emile Cantillon în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film NexT. Câştigătorul va fi ales în urma unui concurs de critică de film pe marginea lungmetrajului Toată lumea din familia noastră (regia Radu Jude, România, 2012).

Cei care doresc să participe la concurs trebuie să aibă vârsta între 18 şi 25 ani şi trebuie să fie vorbitori de limba franceză. Concursul este deschis tuturor cinefililor, studiile de specialitate (critică de film) nefiind obligatorii.

Perioada pentru înscrieri şi trimitere a cronicilor: 1 - 11 aprilie 2013 (ora 23:59)

Înscrierile se primesc pe adresa [email protected], (menţionând în titlu cuvântul Namur). Mailurile trebuie să aibă ataşate formularul de înscriere şi o copie după actul de identitate.

În perioada 1-10 aprilie 2013, la cerere, cei interesaţi vor putea viziona filmul Toată lumea din familia noastră la sediul Festivalului NexT.

Termen-limita pentru trimiterea cronicilor: 11 aprilie 2013 (ora 23:59). Cronicile trebuie redactate în limba franceză şi trebuie să aibă între 2.500 şi 3.000 de caractere (inclusiv spaţii).

Câştigătorul va merge la Namur în perioada 27 septembrie - 4 octombrie 2013 şi va face parte din juriul tânar Emile Cantillon al celei de-a 28-a ediţii a Festivalului Filmului Francofon de la Namur, alături de alţi reprezentanţi ai unor ţări francofone.  Cheltuielile de deplasare, cazare şi masă vor fi acoperite de Festivalul de Film Francofon de la Namur.

Mai multe detalii despre Festivalul de la Namur şi despre juriul Emile Cantillon: http://www.fiff.be/

Câştigătorul concursului NexT, viitor membru al juriului Emile Cantillon, va fi anunţat pe data de 13 aprilie 2013, în cadrul Galei de închidere a celei de-a şaptea ediţii a Festivalului Internaţional de Film NexT.

Descarcă fişa de înscriere de aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus