martie 2013
Premiile Gopo 2013
În seara zilei de 25 martie 2013, Opera Naţională Bucureşti va deveni gazda evenimentului care răsplăteşte, în fiecare an, performanţa din filmul românesc. Peste 800 de invitaţi sunt aşteptaţi pe covorul roşu la o ediţie care se anunţă plină de emoţii, surprize, dar şi de umor. Prezentatorul galei va fi Mihai Bobonete (Bobo), renumit pentru numerele sale de stand-up comedy.
 
Telespectatorii pot urmări Gala la TV pe ProCinema, în direct şi în exclusivitate, începând cu ora 19:00 (covorul roşu), online, pe www.premiilegopo.ro şi www.voyo, dar şi pe cea mai mare mediafaţadă din România, Cocor Media Channel, situată în inima Capitalei - de la aceeaşi oră cu trasmisiunea ProCinema. Ceremonia de decernare a Premiilor Gopo va începe la ora 20:00.
 
Regizorii Călin Peter Netzer, Marian Crişan, Nae Caranfil, actriţele Luminiţa Gheorghiu, Ana Ularu - câştigătoarea Premiului Gopo 2012 pentru rol principal şi membru al juriului de nominalizări de anul acesta, Ioana Flora - distinsă cu Premiul Gopo 2012 pentru rol secundar, Diana Dumitrescu, Daniela Nane, actorii Adrian Titieni (Premiul Gopo 2012 pentru cel mai bun actor în rol secundar), Andi Vasluianu, Dan Bordeianu, Paul Ipate, Florin Piersic Jr., Radu Iacoban, creatoarea de modă Doina Levintza sau prezentatoarea Andreea Esca sunt doar câţiva dintre invitaţii aşteptaţi pe covorul roşu al Galei Premiilor Gopo.
 
O parte dintre invitaţi vor sosi la Opera Naţională cu maşinile oficiale ale evenimentului, Dacia. Aceştia vor fi întâmpinaţi pe covorul roşu de Amalia Enache şi Mircea Solcanu, care găzduiesc, pentru al treilea an consecutiv, momentele premergătoare Galei. Cei doi au misiunea de a le prezenta telespectatorilor o parte din nominalizaţii din acest an şi de a oferi detalii despre filmele aflate în cursă.
 
Pe lângă cele mai aşteptate trofee ale serii (Cel mai Bun Film, Cel mai Bun Regizor), din programul serii nu vor lipsi  Premiul Pentru Întreaga Carieră - oferit actorului Mitică Popescu, Gopo pentru Întreaga activitate - acordat actorului Constantin Codrescu, precum şi Premiul Special, înmânat directorului de producţie Mihai Crişan.
 
După succesul din 2012, când parodiile la filmele nominalizate au devenit virale, actorii de comedie Mihai Bobonete, Cosmin Nedelcu - Micutzu, Mihai Rait şi Cosmin Natanticu vor surprinde din nou invitaţii Galei cu patru reinterpretări originale ale peliculelor aflate în cursa pentru statueta acordată Celui mai bun film: Toată lumea din familia noastră (r. Radu Jude), Despre oameni şi melci (r. Tudor Giurgiu), Visul lui Adalbert (r. Gabriel Achim) şi Undeva la Palilula (r. Silviu Purcărete).

Gala Premiilor Gopo este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), cu sprijinul Ministerului Culturii, Operei Naţionale din Bucureşti, ArCuB şi al Babel Communications.
Sponsori principali: Apa Nova Bucureşti, BCR, Dacia, Orange
Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Santal, Mac, E-BODA, Fan Courier
Parteneri: Empire Video Production, Optical Disc Solutions, Pullman, Melkior, Air France/KLM
Partener media principal: Pro Cinema
Parteneri media: Adevărul, The ONE, Pro TV Magazin, Glamour, Dilema Veche, 7 Seri
Partener de promovare: Cocor Media Channel
Partener de monitorizare: Media Image
Servicii profesionale furnizate de: PricewaterhouseCoopers

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus