martie 2013
Premiile Gopo 2013
Vineri, 29 martie 2013, la Noul Cinematograf al Regizorului Român, echipa filmului Toată lumea din familia noastră sărbătoreşte succesul de la Premiile Gopo şi lansarea pe DVD cu o proiecţie specială. Proiecţia începe la ora 18:30, la NCRR. După film, actorii Mihaela Sîrbu, Sofia Nicolaescu, Gabriel Spahiu şi producătorul filmului, Ada Solomon vor participa la o scurtă discuţie cu publicul.

Luni seară, 25 martie 2013, Toată lumea din familia noastră a câştigat în cadrul Premiilor Gopo 2013, şase trofee: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Radu Jude), Cel mai bun scenariu (Radu Jude & Corina Sabău), Cel mai bun actor în rol principal (Şerban Pavlu), Cea mai bună actriţă în rol secundar (Mihaela Sîrbu) şi Cel mai bun actor în rol secundar (Gabriel Spahiu).

Cel de-al treilea lung metraj al lui Radu Jude este acum disponibil şi pe DVD în reţeaua Cărtureşti şi la Librăria EnglezăAnthony Frost". Filmul poate fi comandat şi direct de la distribuitor pe [email protected] DVD-ul include trailer-ul, galerie foto, scurtmetrajul Alexandra şi mediumetrajul Film pentru prieteni, ambele regizate de Radu Jude.

Marius (Şerban Pavlu) e un bărbat divorţat, care aşteaptă cu nerăbdare zilele pe care le poate petrece alături de fetiţa lui, Sofia (Sofia Nicolaescu). Din păcate, fosta soţie, Otilia (Mihaela Sîrbu), are un punct de vedere diferit asupra relaţiei pe care fetiţa ar trebui s-o aibă cu tatăl ei şi face tot posibilul pentru a anula planurile acestuia de a petrece o vacanţă fericită cu ea, la mare. Spectacolul reproşurilor defulate, al frustrărilor care erup, al meschinăriilor vitriolante şi al violenţei verbale care se amplifică, generând violenţă fizică, transformă acest film într-unul dintre cele mai memorabile producţii ale anului 2012.

Pelicula a fost proiectată în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în secţiunea Forum, şi a avut premiera în cinematografele din România în luna aprilie 2012.

Toată lumea din familia noastră a obţinut, printre altele, Marele Premiu al Festivalului de la Sarajevo, Marele Premiu Bayard d'Or şi Premiul pentru Cel mai bun actor la Namur IFF, Marele Premiu la CinEast IFF, Trofeul Festivalului Internaţional de Film Anonimul, Premiul Zilelor Filmului Românesc la TIFF şi Premiul pentru regie, plus Premiul Publicului la B-EST IFF. În octombrie 2012, a fost proiectat la cea de-a 56-a ediţie a festivalului BFI Londra, iar noiembrie, la cea de-a 26-a ediţie a AFI Fest, din Los Angeles.

"Stilul e vérité "românesc", cu disciplina narativă aferentă - concentrarea temporală, lungirea timpului de fierbere (adică de pînă la explozia protagonistului) etc. Însă aceste rigori nu sînt însoţite de obişnuita "dedramatizare" sau de cenzurarea gesturilor şi a replicilor "prea" spumoase, "prea" trimise-direct-în-poala-publicului." (Andrei Gorzo, Dilema Veche.)

"Toată lumea din familia noastră te duce cu gândul la Falling Down al lui Joel Schumacher. Ce au aceste două filme în comun? Disperarea neagră a eroului care decide că nu mai are nimic de pierdut şi, prin urmare, porneşte într-o saga a răzbunării pe toţi cei care i-au ignorat necesităţile şi i-au alimentat furia." (Lorena Lupu, TABU)

Toată lumea din familia noastră a fost dezvoltat în cadrul CineLink, Festivalul de Film de la Sarajevo, şi CrossRoads, Co-Production Forum, organizat de Thessaloniki International Film Festival, iar la Sofia Meetings a fost premiat cu Best Pitch Award. Proiectul este susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei, Eurimages, HBO România, Teleclub şi City Cinema. Filmul este o producţie Hi Film, în coproducţie cu Circe Films (Olanda) şi Abis Studio (România).

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus