martie 2013
Festivalul Internaţional de film NexT, 2013
Festivalul Internaţional de Film NexT continuă şi în 2013 tradiţia NexT Oscars Night şi oferă publicului bucureştean o proiecţie-eveniment ce prezintă filmele nominalizate şi filmul câştigător în 2013 la categoria scurtmetraj de ficţiune a Premiilor Oscar. Proiecţia celor 4 filme nominalizate şi a filmului care a câştigat în 2013 prestigiosul premiu al Academiei Americane de Film va avea loc în cea de a treia seară a Festivalului NexT, vineri, 12 aprilie 2013. (O mică introducere a celor cinci filme puteţi citi în articolul lui Corin Toporaş de pe LiterNet, aici)

Filmele prezentate în programul Oscars Night sunt oferite de SHORTSTV. "Cele cinci filme nominalizate la Oscar în 2013 la categoria scurtmetraj - ficţiune alcătuiesc un savuros cocktail de cinema internaţional şi suntem încântaţi să le aducem şi de data aceasta în România împreună cu Festivalul NexT, în cadrul parteneriatului pe care anul acesta l-am dezvoltat şi mai mult", declară Phil Mordecai, Preşedinte al SHORTSTV pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Preţul unui bilet pentru programul Oscars Night este de 15 lei, dacă este achiziţionat în avans, iar în ziua proiecţiei preţul este de 20 de lei. Biletul pentru programul Oscars Night va include şi accesul la petrecerea NexT ce va avea loc în aceeaşi seară. 


Biletele şi abonamentele pentru toate programele Festivalului Internaţional de Film NexT vor fi puse în vânzare prin EventBook - http://eventbook.ro/ - începând cu data de 25 martie 2013.  

Filmele de scurtmetraj din programul NexT Oscars Night sunt:

 Asad, regia: Bryan Buckley şi Mino Jarjoura, Africa de Sud / SUA, 2012, 18
Plasat în decorul devastat de război al unui sat de pescari din Somalia, filmul prezintă povestea unui adolescent somalez care se confruntă cu alegerea între o viaţă de pirat şi una de pescar onest. 


 

 Buzkashi Boys, regia Sam French şi Ariel Nasr, Afganistan / SUA, 2012, 28
Buzkashi Boys este un scurtmetraj filmat în Kabul ce prezintă imaginea sumbră a Afganistanului contemporan. Filmul se concentrează în jurul sportului naţional afghan,  Buzkashi, un joc brutal de polo jucat cu o capră moartă. Băieţii Buzkashi spune povestea maturizării a doi prieteni, un băiat descurcăreţ al străzii şi fiul unui fierar, într-una dintre cele mai devastate de război ţări ale lumii. Filmarea s-a putut realiza prin realizarea unui parteneriat între producătorii de film afghani şi cei internaţionali şi oferă o altă perspectivă asupra vieţii ce se continuă mai departe de războiul din Afganistan.


 

 Dood van een Schaduw / Moartea unei umbre, regia: Tom Van Avermaet şi Ellen De Waele, Belgia / Franţa, 2012, 20'
Soldatul Nathan moare în timpul Primului Război Mondial. Un straniu colecţionar îi ia umbra prizonieră şi-i oferă şansa unei a doua vieţi în schimbul capturării a 10.000 de alte umbre. Dragostea pentru Sarah, femeia de care s-a îndrăgostit înainte de a muri, îl face să accepte înţelegerea. Dar când descoperă că Sarah este deja îndrăgostită de un alt bărbat, gelozia îi întunecă mintea şi îl împinge spre răzbunare.


 

 
 Henry, regia: Yan England, Canada, 2011, 21'
Viaţa lui Henry, un talentat pianist, este dată peste cap când dragostea vieţii lui, Maria, dispare în mod misterios. Va afla în curând inevitabilul verdict al vieţii.


 

 Curfew / Stingerea, regia: Shawn Christensen, SUA, 2012, 19' - Premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj de ficţiune, 2013
Din programul proiecţiei NexT Oscars Night nu poate lipsi nici câştigătorul de anul aceasta al premiului Oscar pentru scurtmetraj: Curfew / Stingerea. Filmul prezintă povestea unui bărbat aflat în cel mai de jos moment al vieţii lui. O altă perspectivă i se oferă în momentul în care sora sa îi cere să aibă grijă pentru o seară de nepoata sa de nouă ani, Sophia.


 
 

Festivalul Intenaţional de Film NexT  este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.
Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară şi în 2013 sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în "Viziunea pe 30 de ani pentru România" a Casei Regale.
Cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei şi  Uniunii Cineaştilor din România.
Sponsori : JTI, HBO
Parteneri: Romtelecom, Institutul Cultural Român, Cărtureşti, Stage Expert, Abis, Noumax, Illy, UPS, Mediatrust, Goethe Institut, Institutul Cervantes, Ambasada Suediei, Ambasada Portugaliei, Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Institutul Balassi
Parteneri media: Cocor Media Channel, ShortsTV,  Utv, Money TV, Radio Guerilla, Decât o revistă, TATAIA, Money Magazine, BeWhere, Şapte Seri, GQ, Playboy, Ring, Feeder.ro, orasulm.eu, metropotam.ro, urban.ro, hotcity.ro, money.ro, Trilulilu.ro, Liternet.ro, SUB25.ro, Filmreporter.ro, Peteava.ro, Cinemagia.ro, Modernism.ro, Hypestreet.ro, CooperativaUrbana.ro
NexT Kids este un program susţinut de Itsy Bitsy şi promovat de urbankid.ro şi prokid.ro.
Bilete şi abonamente disponibile prin EventBook.  


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus