martie 2013
Festivalul Internaţional de film NexT, 2013
Aşa cum şi-a obişnuit deja publicul, Festivalul Internaţional de Film NexT oferă în fiecare an un program special de filme, pe lângă competiţie şi programele tradiţionale. Programul special oferit în 2013 este NexT Comedy Night, o selecţie de 12 scurtmetraje din România, Canada, Franţa, Australia, Germania, Marea Britanie şi Spania, majoritatea prezentate în premieră în România, ce promit să ofere o seară memorabilă publicului spectator.

"Programul adună laolaltă cam tot ce-am găsit mai bun, în materie de comedie, de-a lungul săptămânilor şi al lunilor în care am tot văzut scurtmetraje (peste o mie cu totul) pentru NexT. Am păstrat două sau trei comedii excelente şi pentru secţiunea competiţională a Festivalului, dar restul se regăsesc în acest program special, în care ne-am dorit să fie reprezentate cu brio cât mai multe tipuri, forme şi tradiţii de comic cinematografic" spun cei doi selecţioneri ai Festivalului, Irina Trocan şi Andrei Gorzo.

Ediţia din 2013 a Festivalului de Film NexT va avea loc între 10 şi 14 aprilie 2013, iar programul NexT Comedy Night va fi proiectat pe 11 aprilie 2013, la Cinema Scala.

COMEDY NIGHT

Dragon baby, regia Patrick Boivin, Canada, 2012, 2'
Dragon Baby nu este un copil obişnuit. Căci trebuie să-şi apere casa, familia şi prietenii de dragonul ameninţător care a sosit de pe tărâmuri îndepărtate să-i cucerească.
Pastila fericirii / Happy Pill, regia Cecilia Felmeri, România, 12'
Răzbunarea. Te unge pe suflet. Dar totul are un preţ...
Studii despre isterie / Studies on Hysteria, regia Gabriel Borgetto, Bernd Faass, Matthias Bäuerle, Germania, 2012, 8'
Adevărul gol-goluţ despre viaţă, univers şi orice altceva.
Relaxează-te, s-a terminat / Relax, It's Over, regia Adam Brodie, Dave Derewlany, Canada, 2012 3'
Perry şi Kelly Destiny înregistrează cel mai liniştit şi contemplativ divorţ surprrins vreodată pe o casetă de relaxare.
Cedric & Hope, regia Pierce Davidson, Australia, 2012, 13'
Viaţa lui Cedric este perfectă. Asta până când iubita lui, prinţesa Faith cea frumoasă şi sumbră, îl părăseşte pentru nişte cavaleri înăspriţi în bătălii. Dintr-odată, Cedric se vede forţat să hotărască ce îşi doreşte cu adevărat.
Luminaris, regia Juan Pablo Zaramella, Spania, 2011, 6'
Într-o lume controlată de lumină, un om obişnuit are un plan care ar putea schimba ordinea naturală a lucrurilor.


Cod Roşu, regia Hanno Höfer, România, 2012, 10'
E duminică după-amiază, iar afară sunt 42 de grade. Un bărbat îşi propune să nu iasă din casă din cauza căldurii, dar îşi dă seama că a rămas fără pâine. Astfel, forţat să iasă totuşi, descoperă că toate magazinele sunt închise, cu excepţia unuia, care, din nefericire, nu ţine pâine. Şi totuşi, acela e magazinul care-i va salva ziua.
Corgito ergo scrum! / Corgito Ergo Shoot!, regia Adel Oberto, Marea Britanie, 2010, 6'
Oricât te-ai strădui, nu poţi să schimbi nimic.
Câinii verzi / Les Chiens Verts, regia Mathias Rifkiss, Colas Rifkiss, Franţa, 2012, 20'
Doi angajaţi în vârstă de cincizeci de ani, înnebuniţi după fotbal, sunt ameninţaţi cu relocarea fabricii lor în România. Îşi provoacă tinerii manageri ai companiei la un meci de fotbal, pentru care reiau antrenamentul cu legendara lor echipă din anii '80, "Câinii verzi".
O coafură la înălţime / Flight of the Pompadour, regia Karan Kandhari, Marea Britanie, 2012, 8'
S-a pregătit cu atâta grijă: mocasinii lustruiţi, părul netezit cu atenţie pe spate, bretonul aranjat meticulos. Şi totuşi ceva nu e tocmai în ordine. În clipa în care intră cu încetinitorul în Rockabilly Club, lumea se uită fix la el, fără nici o expresie.
Regizat de / Directed by, regia Alban Mench, Franţa, 2012, 18'
Cunoscutul regizor de filme de artă Arnaud Moser convinge un producător de filme de serie Z să îl lase să-i regizeze următorul film. Arnaud speră să se împace astfel cu fosta lui iubită, actriţa principală în filmele sale, care însă îşi doreşte să joace în comedii sau filme de groază.
Bigshot, regia Maurice Huevin, Franţa, 2012, 5'
"Lebedele cântă înainte să moară - n-ar fi rău ca unele persoane să moară înainte să cânte." (Samuel Taylor Coleridge)





Festivalul Intenaţional de Film NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.
Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară şi în 2013 sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în "Viziunea pe 30 de ani pentru România" a Casei Regale.
Cu sprijinul: CentruluiNaţional al CinematografieişiUniuniiCineaştilordinRomânia.
Sponsori: JTI, HBO
Parteneri: Romtelecom, Institutul Cultural Român, Cărtureşti, Stage Expert, Abis, Noumax, Illy, UPS, Mediatrust, Goethe Institut, Institutul Cervantes, Ambasada Suediei, Ambasada Portugaliei, Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Institutul Balassi
Parteneri media: Cocor Media Channel, ShortsTV, Utv, Money TV, Radio Guerilla, Decât o revistă, TATAIA, Money Magazine, BeWhere, Şapte Seri, GQ, Playboy, Ring, Feeder.ro, orasulm.eu, metropotam.ro, urban.ro, hotcity.ro, Trilulilu.ro, Liternet.ro, SUB25.ro, Filmreporter.ro, Peteava.ro, Cinemagia.ro, Modernism.ro, Hypestreet.ro, CooperativaUrbana.ro
NexT Kids este un program susţinut de Itsy Bitsy şi promovat de urbankid.ro şi prokid.ro.
Bilete şi abonamente disponibile prin EventBook.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus