Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul TIFF 2013

Înscrieri pentru Let's Go Digital şi Transilvania Talent Lab - TIFF, 2013


aprilie 2013
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) continuă, la cea de-a 12-a ediţie (31 mai - 9 iunie 2013, Cluj-Napoca), să pregătească noile generaţii de spectatori şi de cineaşti, să descopere talente şi să contribuie la dezvoltarea unor proiecte de film.

Programele educaţionale EducaTIFF, conceput pentru elevii din clasele primare şi gimnaziu, Let's Go Digital!, dedicat liceenilor pasionaţi de film, şi Transilvania Talent Lab, o platformă de training pentru tinerii profesionişti şi amatori din domeniu, lansată cu succes în 2012, vor avea loc şi la TIFF 2013.

Înscrierile pentru Let's Go Digital! şi Transilvania Talent Lab încep vineri, 5 aprilie 2013.

Un proiect aflat la a 11-a ediţie, atelierul de film Let's Go Digital! se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, din toată ţara, pasionaţi de film, fotografie, editare video. Timp de 10 zile, tinerii vor lua contact cu lumea filmului din interior, parcurgând intensiv toate etapele realizării unui film: scrierea scenariului, filmare, editare. Ei vor avea acces la aparatura profesională, îndrumaţi de profesionişti din cinematografia românească, dar şi la toate evenimentele festivalului.

Cei 15 participanţi, aleşi pe baza unei preselecţii făcută de echipa de traineri care va susţine atelierul la Cluj, vor lucra în echipe de câte 3, pornind de la o temă dată. La finalul workshop-ului, ei vor preda 5 filme de scurtmetraj. Acestea vor fi proiectate în ultima seară în faţa publicului festivalier, care va avea sarcina de a desemna cel mai bun film realizat în cadrul Let's Go Digital! 2013. Scurtmetrajul câştigător va fi premiat în cadrul galei de închidere a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.


Înscrierile se derulează între 5 aprilie şi 17 mai 2013, Regulamentul şi detaliile necesare înscrierii pot fi găsite aici.

Inaugurat în 2012, Transilvania Talent Lab (TTL) este organizat de TIFF în parteneriat cu Asociaţia Culturală Control N. A doua ediţie se va desfăşura la Cluj-Napoca, între 2 - 6 iunie 2013. TTL se adresează atât profesioniştilor, cât şi amatorilor, şi este primul program de training din  România dedicat în egală măsură atât realizatorilor de film, cât şi celor interesaţi de zona de  organizare de eveniment şi management cultural, artiştilor vizuali şi creatorilor de conţinut online şi cross-media. 

Timp de 5 zile, 18 oameni pasionaţi de film şi new media vor parcurge toate etapele realizării unui film şi unui eveniment cultural în sfera cinematografică. Ei vor participa la proiecţii speciale din cadrul TIFF, seminarii şi masterclass-uri despre regie, scenariu, imagine, sunet, montaj, producţie, crowdfunding, marketing, distribuţie sau strategii de festival şi vor avea şansa de a discuta proiectele lor concrete cu specialişti renumiţi din industria filmului, români şi străini, prezenţi la TIFF.
 
Transilvania Talent Lab este structurat în 3 module de lucru, adresate tuturor participanţilor, indiferent de domeniul din care provin: modul 1 - Dezvoltare (dezvoltarea unui proiect cinematografic), modul 2 - Producţie (producerea unui proiect cinematografic) şi modul 3 - Marketing, Distribuţie şi Management Cultural.
 
Participanţii Transilvania Talent Lab trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani. Toţi cei selectaţi vor beneficia de acreditare, care le va garanta accesul la toate proiecţiile şi evenimentele marca TIFF 2013.

Înscrierile se derulează în perioada 5 aprilie - 15 mai 2013. Cei interesaţi să participe la cea de-a doua ediţie trebuie să se înscrie online pe www.tiff.ro, urmând paşii aplicaţiei electronice: http://tiff.ro/content/inscriere-online.
 
Taxa de participare la Transilvania Talent Lab este de 100 de euro, sumă care acoperă cheltuielile de cazare şi masă la Cluj pe perioada programului, accesul la toate proiecţiile şi evenimentele TIFF şi include training-ul specializat acordat participanţilor. Pentru participanţii care locuiesc în Cluj-Napoca, taxa este de 75 de euro. Cei 18 participanţi vor fi selecţionaţi pe baza aplicaţiei, iar cea mai bună dintre ele va fi câştigătoarea Bursei Transilvania Talent Lab.
 
Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR).

Descarcă programul TIFF şi sinopsisurile filmelor, 2013 aici.. Toate articolele despre Festivalul TIFF 2013


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Succesele de la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, 2013, Bianca Andreea Bănică, Oana Ghera, Raluca Durbacă, Mihai Kolcsár
 TIFF - printre cele mai interesante 10 festivaluri de film din lume, Comunicat de presă
 Florentina Ciuverca obţine noua bursă Alex. Leo Şerban, 2013, Comunicat de presă
 Filmele bune se văd la Cinema În Parc între 30 august - 4 septembrie 2013, Comunicat de presă
 Caravana Filmelor TIFF 2013 continuă!, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2013


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer