mai 2013
Numit copilul teribil al noii generaţii de regizori români, Cristi Puiu, un apropiat al Festivalului de Film Astra, este invitat la Sibiu în perioada 10 - 11 mai 2013 să participe la cele două proiecţii speciale ale lungmetrajelor Moartea domnului Lăzărescu şi Aurora, din cadrul programului proiecte româneşti de succes la Cinema ASTRA FILM. Cele două filme care i-au adus un renume internaţional pe deplin meritat au făcut rapid circuitul celor mai importante festivaluri internaţionale de film şi au atras precum un magnet premii şi aprecierea publicului şi a criticii.
 
Moartea domnului Lăzărescu va fi proiectat vineri, 10 mai 2013, de la ora 19:00. Filmul este povestea tragi-comică a unui pensionar (interpretat de Ion Fiscuteanu) răpus de boală şi transferat de la un spital la altul pe seama unor explicaţii hilare, ajungând ca în final să fie privat de dreptul la îngrijire şi atenţie medicală. Filmul a captat atenţia criticilor de film pentru fidelitatea cu care redă realitatea contemporană a societăţii româneşti, dar şi pentru obstacolele absurde cu care aceasta se confruntă. A primit în 2005 premiul Descoperirea anului, acordat noilor talente la Festivalul Internaţional de Film de la Reykjavik şi premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes.
 
Al doilea lungmetraj, Aurora, va fi proiectat la Cinema ASTRA FILM sâmbătă, 11 mai 2013, de la ora 18:00. Aurora, un film lung şi rece, cum a fost catalogat de Variety, a stârnit reacţii diverse şi trece drept o capodoperă cu aceeaşi uşurinţă cu care ar putea fi catalogat ca o bizarerie absurdă. Cea mai recentă producţie semnată de regizorul Cristi Puiu, aici şi scenarist şi actor în rol principal, a avut premiera mondială în secţiunea Un Certain Regard din cadrul Festivalului de Film de la Cannes din 2010. Filmul demitizează actul crimei printr-o redare deloc spectaculară şi urmăreşte rutina cotidiană a lui Viorel, un bărbat tăcut şi gânditor, surprins de camera de filmat într-o succesiune de evenimente aparent lipsite de scop care prind contur sau se umbresc şi mai tare odată cu ultimele cadre ale peliculei.
 
Proiecţiile au loc la Cinema ASTRA FILM - Sala STUDIO (intrare din Piaţa Mică, nr. 11).

Biletele se găsesc la Casieria din Piaţa Mică, nr.11, începând de marţi 7 mai 2013 între orele 9:00 şi 17:00 sau cu 30 minute înainte de proiecţie. Nu se fac rezervări. Informaţii la telefon: 0269.202.417
De: Regia: Cu:

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus